„Fekete-fehér” sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)
Ha sütés nélküli édességről beszélünk, elsőre mindenkinek a kókuszgolyó jut eszébe. Pedig mennyi lehetőség van azon kívül is!
Például ez a kétszínű sütemény is. Elkészítése egyszerű, sütést nem igényel, a két réteg pedig mutatóssá is teszi.
Hozzávalók:
a sötét réteghez:
15 dkg margarin
4 ek kristálycukor
3 ek kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
a világos réteghez:
10 dkg margarin
1 dl sűrűbb tejföl
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kókuszt, diót és kekszet, majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt egy kb 20×20 cm-es edény aljába tapicskoljuk.
A világos réteghez kikeverjük alaposan a hozzávalókat és a kekszes rétegre simítjuk.
Pár órára a hűtőbe tesszük.
Reszelt csokit, tortadarát tehetünk a tetejére.
További 25 sütés nélküli édesség receptjéért kattints ide!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
3 thoughts on “„Fekete-fehér” sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)”
You must be logged in to post a comment.
Nnna, csak megtaláltam, hogy ki ő!!Annyira aranyos :))
Nagyon fincsinek tűnik és hogy illik a madárkád színeihez! Szinte összeolvadnak… 🙂
Na, ezt a receptet nagyon gyorsan elmentem!!! 😉