Paprikás-hagymás krumplipüré – ha másfajta köretre vágysz

paprikás-hagymás krumplipüré

 

Ha valamilyen krumplis köretet szeretnénk, legegyszerűbb a krumplipüré. Egy idő után azonban kissé unalmassá válhat. Dobjuk fel egy kis pirospaprikával és hagymával!

Az egész tulajdonképpen egy tészta nélküli krumplis tészta 🙂 Én imádom, és a krumplis tésztámat is inkább tésztás krumplinak hívhatjuk az arányok miatt 🙂 

 

Hozzávalók:

kb 1 kg krumpli

1 ek pirospaprika

1 nagy fej hagyma

só (kb 1 csapott ek)

kb 2 ek zsír vagy 3-4 ek olaj

 

Elkészítés:

A zsíron/olajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott hagymát.

Közben a meghámozott krumplit is kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt, a levet leöntjük róla, hozzákeverjük a zsírral/olajjal együtt a hagymát és a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük.

Ha kell, fűszerezzük tovább paprikával, sóval, esetleg majorannát is lehet hozzáadni.

 

 

Ha egyéb – nem annyira hétköznapi – krumplis köretre vágysz, kóstold meg a joghurtos krumplilepényt, a görög citromos csirkét citromos krumplival, a svéd burgonyát és a majonézes krumplisalátát málnával is! 

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

paprikás-hagymás krumplipüré