Paprikás-hagymás krumplipüré – ha másfajta köretre vágysz
Ha valamilyen krumplis köretet szeretnénk, legegyszerűbb a krumplipüré. Egy idő után azonban kissé unalmassá válhat. Dobjuk fel egy kis pirospaprikával és hagymával!
Az egész tulajdonképpen egy tészta nélküli krumplis tészta 🙂 Én imádom, és a krumplis tésztámat is inkább tésztás krumplinak hívhatjuk az arányok miatt 🙂
Hozzávalók:
kb 1 kg krumpli
1 ek pirospaprika
1 nagy fej hagyma
só (kb 1 csapott ek)
kb 2 ek zsír vagy 3-4 ek olaj
Elkészítés:
A zsíron/olajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott hagymát.
Közben a meghámozott krumplit is kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, a levet leöntjük róla, hozzákeverjük a zsírral/olajjal együtt a hagymát és a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük.
Ha kell, fűszerezzük tovább paprikával, sóval, esetleg majorannát is lehet hozzáadni.
Ha egyéb – nem annyira hétköznapi – krumplis köretre vágysz, kóstold meg a joghurtos krumplilepényt, a görög citromos csirkét citromos krumplival, a svéd burgonyát és a majonézes krumplisalátát málnával is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂
You must be logged in to post a comment.