Lépesméz torta

lepesmez torta

 

Ha valami különlegességre vágysz – külalakban és ízben is – ez a lépesméz torta neked való!

Ez egy olyan lépesméz torta, amiben nincsen lépesméz :), a külalakjáról kapta a nevét. Kicsit utánanéztem, nevezik ezt indonéznek, malájnak, vietnáminak és kínainak is és vannak különböző színes variációk is (fehér, sárga, zöld) és bonyolultabb elkészítési módok is.

 

Lépesméz torta – Hozzávalók:

21 dkg kristálycukor
2,4 dl víz
8 dkg vaj
16 dkg sűrített tej
18 dkg liszt
6 db tojás
3 tk szódabikarbóna

 

Lépesméz torta – Elkészítés:

A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és a vajat. Félreteszem hűlni.
A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihűlt karamellhez.
Belekeverem a sűrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk.
10 percig állni hagyjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütöm (tűpróbáig).
Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje.
Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján általában csokiízt várnak az emberek).

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt! 🙂

 

lepesmez torta

 

lepesmez torta

 

lepesmez torta

 

lepesmez torta



3 thoughts on “Lépesméz torta”