Juhtúrós-tökmaglisztes táska

Juhtúrós-tökmaglisztes táska

 

Ez nekem az újdonságok korszaka, eddig juhtúrót sem kóstoltam, most eljött ennek is az ideje. 

Folytatódik a Batha-Porta biolisztjeinek tesztje, ma a tökmagliszt került sorra. Tökmaglisztet már használtam korábban is, például ennél a diós pogácsánál. Végül most ebből is expressz vajas tészta és abból töltött harapnivaló készült, mint a diólisztből a szilvalekváros-libatepertős táska, de úgy éreztem, hogy a tökmagliszthez jobban illik valamilyen sós töltelék.

A tésztának kisütve is nagyon szép kekizöld színe lett, sajnos a kép nem adja vissza ezt élethűen 🙁

 

Hozzávalók:

15 dkg vaj

10 dkg tökmagliszt

15 dkg rozsliszt (a tökmagliszt és rozsliszt helyett is használhatunk búzalisztet is)

5-7 ek szódavíz

csipet só

10 dkg juhtúró

1 tojás

szezámmag (elhagyható)

kevés apróra vágott medvehagyma (elhagyható)

 

Elkészítés:

A lefagyasztott vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A lisztekkel, szódával és sóval összegyúrjuk.

3-4 mm-esre kinyújtjuk.

Kiszaggatjuk a kívánt formákra (késsel, derelyevágóval is kiszabhatjuk).

Ráhalmozzuk a juhtúrót. Én egy kis apróra vágott medvehagymát is nyomtam a tetejére.

Ráhelyezzük a felső tésztaréteget, alaposan lenyomkodjuk először kézzel, majd villával a széleket.

A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pl. szezámmaggal.

190 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték csak itt, csak most, csak Nektek! 🙂

 

Juhtúrós-tökmaglisztes táska

 

Forrás: http://webcukraszda.hu/expressz-vajas-teszta/