Juhtúrós-tökmaglisztes táska
Ez nekem az újdonságok korszaka, eddig juhtúrót sem kóstoltam, most eljött ennek is az ideje.
Folytatódik a Batha-Porta biolisztjeinek tesztje, ma a tökmagliszt került sorra. Tökmaglisztet már használtam korábban is, például ennél a diós pogácsánál. Végül most ebből is expressz vajas tészta és abból töltött harapnivaló készült, mint a diólisztből a szilvalekváros-libatepertős táska, de úgy éreztem, hogy a tökmagliszthez jobban illik valamilyen sós töltelék.
A tésztának kisütve is nagyon szép kekizöld színe lett, sajnos a kép nem adja vissza ezt élethűen 🙁
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg tökmagliszt
15 dkg rozsliszt (a tökmagliszt és rozsliszt helyett is használhatunk búzalisztet is)
5-7 ek szódavíz
csipet só
10 dkg juhtúró
1 tojás
szezámmag (elhagyható)
kevés apróra vágott medvehagyma (elhagyható)
Elkészítés:
A lefagyasztott vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztekkel, szódával és sóval összegyúrjuk.
3-4 mm-esre kinyújtjuk.
Kiszaggatjuk a kívánt formákra (késsel, derelyevágóval is kiszabhatjuk).
Ráhalmozzuk a juhtúrót. Én egy kis apróra vágott medvehagymát is nyomtam a tetejére.
Ráhelyezzük a felső tésztaréteget, alaposan lenyomkodjuk először kézzel, majd villával a széleket.
A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pl. szezámmaggal.
190 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték csak itt, csak most, csak Nektek! 🙂
Forrás: http://webcukraszda.hu/expressz-vajas-teszta/
You must be logged in to post a comment.