Medvehagymás és paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

 

Egyszerű sós harapnivaló, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Úgy a legjobb, ha nem spórolunk a fűszerekkel és valamilyen mártogatós szószt is kínálunk mellé. A titka, hogy jó vékonyra nyújtsuk, akkor kisütve olyan érzés lesz, mintha chipset ropogtatnánk.

Én most rozslisztből készítettem, így kevésbé különül el látványban a két íz: medvehagymás és paprikás. Fehér liszttel szebben meg lehet mutatni őket. 

 

Hozzávalók – Medvehagymás és paprikás háromszög:

500 g liszt (nálam rozsliszt)

2-3 kk só (ízlés szerint)

2 kk szódabikarbóna

2 ek olívaolaj

2 dl langyos víz

1 csomó apróra vágott medvehagyma

2 ek pirospaprika (ha valaki szereti a csípőset, mehet bele abból is)

 

Elkészítés – Medvehagymás és paprikás háromszög: 

Ha fele medvehagymás-fele paprikás ízűt szeretnénk csinálni, akkor a liszt, só, szódabikarbóna feléhez adjuk a medvehagymát, másik feléhez a paprikát.

A különböző ízekhez jön az olaj és a víz fele. A vizet óvatosan adagoljuk, más-más mennyiséget vesznek fel az eltérő lisztek.

A tésztákat összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán jó vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy felvágjuk.

Sütőpapíros tepsire rakjuk, 250 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt megsütjük.

Ebből az adagból min. 5 tepsivel lesz.

Én fokhagymás tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.

 

 

Ha további sós harapnivalókra vagy kíváncsi, kattints ide!

 

A Konyhalál Facebook-oldalát itt találod!

 

Medvehagymás paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

 

Forrás: http://www.noiezmegaz.hu/medvehagymas-chips/