Medvehagymás és paprikás háromszög
Egyszerű sós harapnivaló, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Úgy a legjobb, ha nem spórolunk a fűszerekkel és valamilyen mártogatós szószt is kínálunk mellé. A titka, hogy jó vékonyra nyújtsuk, akkor kisütve olyan érzés lesz, mintha chipset ropogtatnánk.
Én most rozslisztből készítettem, így kevésbé különül el látványban a két íz: medvehagymás és paprikás. Fehér liszttel szebben meg lehet mutatni őket.
Hozzávalók – Medvehagymás és paprikás háromszög:
500 g liszt (nálam rozsliszt)
2-3 kk só (ízlés szerint)
2 kk szódabikarbóna
2 ek olívaolaj
2 dl langyos víz
1 csomó apróra vágott medvehagyma
2 ek pirospaprika (ha valaki szereti a csípőset, mehet bele abból is)
Elkészítés – Medvehagymás és paprikás háromszög:
Ha fele medvehagymás-fele paprikás ízűt szeretnénk csinálni, akkor a liszt, só, szódabikarbóna feléhez adjuk a medvehagymát, másik feléhez a paprikát.
A különböző ízekhez jön az olaj és a víz fele. A vizet óvatosan adagoljuk, más-más mennyiséget vesznek fel az eltérő lisztek.
A tésztákat összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán jó vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy felvágjuk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk, 250 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból min. 5 tepsivel lesz.
Én fokhagymás tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.
Ha további sós harapnivalókra vagy kíváncsi, kattints ide!
A Konyhalál Facebook-oldalát itt találod!
Forrás: http://www.noiezmegaz.hu/medvehagymas-chips/
You must be logged in to post a comment.