Mézes-mustáros pácolt csirkemell

mézes mustáros csirkemell 2

 

 

Méghogy unalmas és száraz a csirkemell?! Itt egy szuperfinom szaftos-ízes változata, megéri kipróbálni!

 

Hozzávalók – Mézes-mustáros pácolt csirkemell:

1 kg csirkemell

20 dkg mustár

10 dkg méz

6-7 gerezd fokhagyma

4-5 ek (olíva)olaj

bors

olaj a sütéshez

 

Elkészítés – Mézes-mustáros pácolt csirkemell:

A csirkemellett vékony (kb 1-1,5 cm vastag) szeletekre vágjuk. És csináltam szeleteket és csíkokat is. A szeleteket nem klopfoltam, de ököllel enyhén megnyomkodtam.

A mustárt, mézet, olajat, sót, borsot és a kis darabokra vágott fogkhagymát összekeverjük, majd a húsokat is alaposan beleforgatjuk.

A hűtőbe tesszük minimum egy napra, de akár 4-5 napig is érlelhetjük.

Pár kanál olajat hevítünk egy serpenyőben nagy lángon és a hús mindkét oldalán megsütjük. Hamar kész lesz, kb 5 perc alatt.

 

Itt pedig egy olaszos variáció, mozzarellával, paradicsommal, bazsalikommal.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz itt csatlakozhatsz!

 

mézes mustáros csirkemell 1

 

 

Forrás: Tutireceptek

 

 



2 thoughts on “Mézes-mustáros pácolt csirkemell”