Mézes-mustáros pácolt csirkemell
Méghogy unalmas és száraz a csirkemell?! Itt egy szuperfinom szaftos-ízes változata, megéri kipróbálni!
Hozzávalók – Mézes-mustáros pácolt csirkemell:
1 kg csirkemell
20 dkg mustár
10 dkg méz
6-7 gerezd fokhagyma
4-5 ek (olíva)olaj
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés – Mézes-mustáros pácolt csirkemell:
A csirkemellett vékony (kb 1-1,5 cm vastag) szeletekre vágjuk. És csináltam szeleteket és csíkokat is. A szeleteket nem klopfoltam, de ököllel enyhén megnyomkodtam.
A mustárt, mézet, olajat, sót, borsot és a kis darabokra vágott fogkhagymát összekeverjük, majd a húsokat is alaposan beleforgatjuk.
A hűtőbe tesszük minimum egy napra, de akár 4-5 napig is érlelhetjük.
Pár kanál olajat hevítünk egy serpenyőben nagy lángon és a hús mindkét oldalán megsütjük. Hamar kész lesz, kb 5 perc alatt.
Itt pedig egy olaszos variáció, mozzarellával, paradicsommal, bazsalikommal.
Konyhalál Facebook-oldalhoz itt csatlakozhatsz!
Forrás: Tutireceptek
2 thoughts on “Mézes-mustáros pácolt csirkemell”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon jól néz ki! Kipróbáljuk a hétvégén!
Feltétlen kifogom próbálni, mert én csak a régi panírozást szoktam csinálni.