Gesztenyés-narancsos linzertekercs
A kakaós- és zserbós linzertekercs annyira finom és könnyen elkészíthető (ráadásul a tésztához csak 3-féle, általában otthon levő alapanyag kell), hogy ismétlésért, sőt újabb variációkért kiáltott. Én ezt a kiabálást meghallottam 🙂 és mivel egyik munkatársam folyton gesztenyés sütiért nyaggatott (értsd: naponta: „Hoztál gesztenyés sütit?” :D), így most gesztenyés-narancsos változatban készítettem el. (Munkatársam véleménye szerint átment a „vizsgán”, jöhet a blogra! :)) Aki még nem kóstolta, a kakaósat se hagyja ki!
Hozzávalók – Gesztenyés-narancsos linzertekercs:
tésztához:
40 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejföl
1 csipet só
töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza
2 narancs lereszelt héja
kb 8 dkg vaj vagy margarin
ízlés szerint rumaroma vagy rum, esetleg narancslikőr
Elkészítés – Gesztenyés-narancsos linzertekercs:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk egy cipóba. 15 percig pihentetjük.
A gesztenyemasszát összetörjük villával a vajjal, rummal és reszelt narancshéjjal.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra.
Megkenjük a gesztenyével és szorosan feltekerjük.
190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük. Nem szabad megvárni, hogy barna legyen a tészta, fehér marad megsülve is.
Kis szikkadás után szépen szeletelhető.
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
3 thoughts on “Gesztenyés-narancsos linzertekercs”
You must be logged in to post a comment.
nagyon finom lett !! köszönöm!!
Tetszenek az egyszerü sütik
Sajnos meg kellett állapítanom, hogy ez a cukor nélküli, feltekert linzertészta pont olyan rossz ötlet, mint amilyennek tűnik.
Az 5 éves lányomnak nagyon ízlik, de ő mindent megeszik.