Gesztenyés-narancsos linzertekercs

geszenyes linzertekercs 5

 

 

A kakaós- és zserbós linzertekercs annyira finom és könnyen elkészíthető (ráadásul a tésztához csak 3-féle, általában otthon levő alapanyag kell), hogy ismétlésért, sőt újabb variációkért kiáltott. Én ezt a kiabálást meghallottam 🙂 és mivel egyik munkatársam folyton gesztenyés sütiért nyaggatott (értsd: naponta: “Hoztál gesztenyés sütit?” :D), így most gesztenyés-narancsos változatban készítettem el. (Munkatársam véleménye szerint átment a “vizsgán”, jöhet a blogra! :)) Aki még nem kóstolta, a kakaósat se hagyja ki!

 

Hozzávalók:

tésztához:

40 dkg rétesliszt

25 dkg vaj vagy margarin

2 dl tejföl

1 csipet só

töltelékhez:

50 dkg gesztenyemassza

2 narancs lereszelt héja

kb 8 dkg vaj vagy margarin

ízlés szerint rumaroma vagy rum, esetleg narancslikőr

 

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk egy cipóba. 15 percig pihentetjük.

A gesztenyemasszát összetörjük villával a vajjal, rummal és reszelt narancshéjjal.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra.

Megkenjük a gesztenyével és szorosan feltekerjük.

190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük. Nem szabad megvárni, hogy barna legyen a tészta, fehér marad megsülve is.

Kis szikkadás után szépen szeletelhető.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

geszenyes linzertekercs 6

geszenyes linzertekercs 1



3 thoughts on “Gesztenyés-narancsos linzertekercs”

  • Sajnos meg kellett állapítanom, hogy ez a cukor nélküli, feltekert linzertészta pont olyan rossz ötlet, mint amilyennek tűnik.

    Az 5 éves lányomnak nagyon ízlik, de ő mindent megeszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük