Gesztenyés pavlova
Már megint – vagy még mindig – gesztenye! Most gesztenyés pavlova, egy habkönnyű édesség formájában, melynek az elkészítése is ugyanilyen „habkönnyű”.
A blogkóstoló 14. fordulójában Böbe konyhájából válogattam. Sütöttem már korábban is pavlovát, akkor a „tésztája” márványos, a krémje pedig szilvás volt, most kipróbáltam Böbe gesztenyés változatát is. Utólag már sajnálom, hogy miért feleztem meg az adagot, ő az általam leírtaknak a duplájával számolt. Kivéve a porcukrot, ahova ő csak 2 dkg-ot írt, ez nekem túl kevésnek tűnt (lehet, hogy csak elírás?), én ezt 12 dkg-ra növeltem.
Gesztenyés pavlova – Hozzávalók:
3 szobahőmérsékletű tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 ek (alma)ecet
1 ek étkezési keményítő
fél cs gesztenyemassza
tejszínhab
Gesztenyés pavlova – Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben több adagban hozzáadjuk a porcukrot, ecetet és a keményítőt.
A végén egy fényes, nagyon tömör habot kapunk.
Sütőpapírra borítunk egy edényt, körberajzoljuk, majd a papírt megfordítva a tepsire helyezzük. Erre kanalazzuk a habot és nagyjából elegyengetjük kanállal. Nem kell tükörsimának lenni, ez úgy is szép lesz, ha egyenletlen.
150 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.
Ha kihűlt, tejszínhabot halmozunk rá és megszórjuk reszelt gesztenyepürével.
Még több gesztenye itt: gesztenyés receptek
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
3 thoughts on “Gesztenyés pavlova”
You must be logged in to post a comment.
Szia, gyere hozzam jatszani az ismerjuk meg egymast jatekra, bar latom eleg elfoglalt vagy minden massal:
cheffeleseg.blogspot.it
Köszönöm szépen a meghívást, jól esik az érdeklődés 🙂 Pár napon belül elkészül a bejegyzés 🙂
Varni fogom!! 🙂 Koszi!