Aszalt gyümölcsös keksz
Ezüstkeksz után most jöjjön egy arany! Ez az aszalt gyümölcsös keksz egyszerűen elkészíthető, a gyümölcsdarabkáknak köszönhetően pedig gazdag ízvilágú.
Aszalt gyümölcsös keksz – Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 csipet só
fél citrom lereszelt héja
1 jó marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola
Aszalt gyümölcsös keksz – Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kiszúróformákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: Citromhab
1 thought on “Aszalt gyümölcsös keksz”
You must be logged in to post a comment.
Köszönöm!
Tényleg utolsó utáni pillanatban készítettem el! 🙂