Banános süti karamellás szósszal

banános karamelles szósz1

 

Ez egy olyan recept, amit KÖTELEZŐ kipróbálni azoknak, akik szeretik a banánt! 🙂 Nagyon finom, szaftos, intenzíven banánízű tészta és alatta a „magától” képződő szósz …

Láttam már ezt a sütit/receptet a tévében, de sajnos nem az elejétől, úgyhogy nagyon örültem, amikor megtaláltam Évánál a Fakanál blogban, itt derült ki számomra, hogy Rachel Allen receptje.
Volt már nálam is egy hasonló ráöntős módszerrel készülő édességcsokitorta saját levében.

 

Hozzávalók – Banános süti karamellás szósszal:

tésztához:

12,5 dkg liszt

3 tk sütőpor

egy csipet só

10 dkg kristálycukor

1 tojás

8 dkg olvasztott vaj

2 kisebb érett banán

2 dl tej (én 1 kókuszos görög joghurtot és egy fél doboz cukrozatlan sűrített tejet használtam, mert meg volt bontva és el kellett fogyasztani)

szószhoz:

2 dl víz

1 ek golden syrup (nálam méz)

kb 10 dkg barna cukor

 

Elkészítés – Banános süti karamellás szósszal:

A tésztához a folyékony hozzávalókat elkeverem, hozzáadom a liszt-sütőpor-cukor keverékét, majd a villával pépesített banánt. Beleöntöm egy jénai tálba.

A sziruphoz valókat felforralom és a tésztára kanalazom. Nem kell összekeverni! Úgy tűnik, hogy nem fog működni, illetve ha mégis, akkor sokkal kevesebb folyadékkal, de így lesz jó! 🙂

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütöm. A tészta alatt ott lesz a karamelles szósz.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

banános karamelles szósz2


5 thoughts on “Banános süti karamellás szósszal”