Banános süti karamellás szósszal
Ez egy olyan recept, amit KÖTELEZŐ kipróbálni azoknak, akik szeretik a banánt! 🙂 Nagyon finom, szaftos, intenzíven banánízű tészta és alatta a „magától” képződő szósz …
Láttam már ezt a sütit/receptet a tévében, de sajnos nem az elejétől, úgyhogy nagyon örültem, amikor megtaláltam Évánál a Fakanál blogban, itt derült ki számomra, hogy Rachel Allen receptje.
Volt már nálam is egy hasonló ráöntős módszerrel készülő édesség: csokitorta saját levében.
Hozzávalók – Banános süti karamellás szósszal:
tésztához:
12,5 dkg liszt
3 tk sütőpor
egy csipet só
10 dkg kristálycukor
1 tojás
8 dkg olvasztott vaj
2 kisebb érett banán
2 dl tej (én 1 kókuszos görög joghurtot és egy fél doboz cukrozatlan sűrített tejet használtam, mert meg volt bontva és el kellett fogyasztani)
szószhoz:
2 dl víz
1 ek golden syrup (nálam méz)
kb 10 dkg barna cukor
Elkészítés – Banános süti karamellás szósszal:
A tésztához a folyékony hozzávalókat elkeverem, hozzáadom a liszt-sütőpor-cukor keverékét, majd a villával pépesített banánt. Beleöntöm egy jénai tálba.
A sziruphoz valókat felforralom és a tésztára kanalazom. Nem kell összekeverni! Úgy tűnik, hogy nem fog működni, illetve ha mégis, akkor sokkal kevesebb folyadékkal, de így lesz jó! 🙂
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütöm. A tészta alatt ott lesz a karamelles szósz.
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
5 thoughts on “Banános süti karamellás szósszal”
You must be logged in to post a comment.
Hmmm, banán karamellel… Igazán csábító!!!
Ez az önmagától képződő szósz naggggggyon brutál. Igazából pont kész is lenne,mire mennem kell dolgozni….:)))
Akkor hajrá! 🙂 10 perc alatt megvan a tészta, utána már csak várni kell a sülésre 🙂
Ugye, ugye, ugye?:)
Muszály jénaiban sütni?