Csokitorta saját levében

csokitorta sajat leveben

 

Ez a fura nevű süti – már csak a csokitorta saját levében neve miatt is – egyből megragadta a fantáziámat. Amikor elolvastam hozzá a receptet, akkor meg pláne, mert mi az hogy a „kész” tésztát le kell önteni egy forró löttyel? Aztán amikor készítettem elő a hozzávalókat, akkor szembesültem vele, hogy a hozzávalók között nincs tojás. Anyuval tanakodtunk, hogy mi legyen, csak nyomdahiba, kifelejtették és tegyünk bele valamennyit vagy csináljuk a leírás szerint. Végül „bátrak” voltunk és a fura leírás alapján, valamint tojás nélkül is elkészült a csokis süti és a pudingszerű „lé” is az alján. Szóval bátraké a szerencs… a csokis süti! 🙂

 

Csokitorta saját levében – Hozzávalók (kb 20×30 cm-es jénai edényhez):

tésztához

1 bögre liszt

1 tk sütőpor

1/4 bögre kakaópor

3/4 bögre cukor

1/2 bögre tej

5 dkg olvasztott vaj

csokiöntethez:

3/4 bögre barna cukor

1/4 bögre kakaópor

1 és 1/4 bögre forró víz

 

Csokitorta saját levében – Elkészítés:

A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.

Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük. Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.

Kb 200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem „hullámzik” a teteje).

Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂

 

csokitorta sajat leveben

Forrás: Szalay Könyvek: Sütemények



12 thoughts on “Csokitorta saját levében”