Egyszerű sajtos pogácsa
Nagyon jó állagú, puha, gyorsan elkészíthető egyszerű sajtos pogácsa. Bár van benne élesztő, nem kell dagasztani, nem kell keleszteni, nem kell várni vele.
Egyszerű sajtos pogácsa – Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 tk só (nálam: fokhagymás fűszersó kb a fele)
a tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt
Egyszerű sajtos pogácsa – Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. (A tejföl egy részét meglangyosítjuk mikróban és abban el lehet keverni az élesztőt.) Dagasztás és kelesztés nélkül!
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis szaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (200 °C-on kb 20 perc).
Ha további pogácsákra is kíváncsi vagy, itt lehet nézelődni:
tojás és élesztő nélküli pogácsa
hungarian cake-pop, azaz a pogácsanyalóka 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is!
Forrás: http://www.mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept
2 thoughts on “Egyszerű sajtos pogácsa”
You must be logged in to post a comment.
csak azt szeretnem megkerdezni hogy az elesztot csak ugy tegyem bele vagy folkell oldani egy kis tejben??
Én a tejföl egy részét meglangyosítottam mikróban és abban kevertem el az élesztőt. Lehet tejben is, akkor több lisztet fog felvenni a tészta.