Egyszerű sajtos pogácsa

egyszeru sajtos pogacsa konyhalal

 

Nagyon jó állagú, puha, gyorsan elkészíthető egyszerű sajtos pogácsa. Bár van benne élesztő, nem kell dagasztani, nem kell keleszteni, nem kell várni vele.

 

Egyszerű sajtos pogácsa – Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

2 dl tejföl

3 dkg élesztő

15 dkg reszelt sajt (a tésztába)

3 tk só (nálam: fokhagymás fűszersó kb a fele)

a tetejére:

1 tojássárgája

reszelt sajt

 

Egyszerű sajtos pogácsa – Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. (A tejföl egy részét meglangyosítjuk mikróban és abban el lehet keverni az élesztőt.) Dagasztás és kelesztés nélkül! 

Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis szaggatóval kiszaggatjuk.

A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (200 °C-on kb 20 perc).

 

Ha további pogácsákra is kíváncsi vagy, itt lehet nézelődni:

tojás és élesztő nélküli pogácsa

céklás-diós pogácsa

hungarian cake-pop, azaz a pogácsanyalóka 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is!

 

 

 

egyszeru sajtos pogacsa

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept



2 thoughts on “Egyszerű sajtos pogácsa”

  • csak azt szeretnem megkerdezni hogy az elesztot csak ugy tegyem bele vagy folkell oldani egy kis tejben??

    • Én a tejföl egy részét meglangyosítottam mikróban és abban kevertem el az élesztőt. Lehet tejben is, akkor több lisztet fog felvenni a tészta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük