Vajkaramellás pite fahéjas sült almával
Még mindig itthon „nyaralok”. Ezt ugyan már nem lázasan, de azért salsa lázban és még betegen sütöttem. Szerencsére gyorsan megvan. És nagyon finom!
Hozzávalók (24 cm-es piteformához) – Vajkaramellás pite fahéjas sült almával:
3 dl tejszín
5 dkg vaj
13+5 dkg cukor
10 dkg liszt
4 tojás
50 dkg savanykás alma
1 tk fahéj
1 kk só vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés – Vajkaramellás pite fahéjas sült almával:
A 13 dkg cukorból világos karamellt készítünk (rázva, nem keverve ;-)).
Ehhez adjuk a vajat, majd a tejszínt (sisteregni fog). Kis lángon folyamatosan kevergetjük.
Ha feloldódott a karamell, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Az almát megpucoljuk és 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben az 5 dkg cukorból is karamellt készítünk, ehhez adjuk az almakockákat. Addig sütjük együtt őket, amíg az alma meg nem puhul kissé. Ekkor megszórom fahéjjal és összeforgatom.
A kihűlt tejszínes karamellel habverővel alaposan elkeverjük a lisztet, sót és a tojásokat. Kivajazott, kilisztezett piteformába öntjük.
A tetejére egyenletesen rászórjuk az almát. 160 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Forrás: Flat-cat
6 thoughts on “Vajkaramellás pite fahéjas sült almával”
You must be logged in to post a comment.
Johet egy szelet 🙂
Ez nagyon finom lehet. :)Recept mentve. Köszi. 🙂
Finom lehet!!!!
Tenyleg nagyon finom volt, nagyon ajanlom kiprobalasra 🙂
Hmmmm,nagyon finom!!!A családnak is tetszett!!!Köszi a receptet!!!! 🙂 🙂
Öeülök, hogy nálatok is sikert aratott, köszönöm, hogy megírtad 🙂