Sült banán mandulás karamellszószban

Hozzávalók:
2 banán
50 g barna cukor
15 g vaj
1 púpozott ek szeletelt mandula
a tálaláshoz: vaníliapuding vagy vaníliafagyi

Elkészítés:

A cukrot közepes hőfokon egy serpenyőben felolvasztjuk.
Amikor teljesen felolvadt és elkezdett sötétedni, simára keverjük a vajjal.
Ekkor jöhetnek a banánok, megforgatjuk a karamellben őket, beleszórjuk a mandulát, azzal is megforgatjuk.
Itt lehetne flambírozni is, de ilyet még nem csináltam és gondoltam, hogy kihagyom a konyha felgyújtását 🙂 Illetve lehet még kb 4 cl kókusztejet hozzáadni, hogy lágyabb legyen a szósz, ezt szintén kihagytam.
Lehet a puding tetejére, aljára halmozni vagy összekeverni is az egésszel.

 



További banánosságok:
Banános bread and butter pudding
Banánhab
Plum-banana curd
Zsiráfmacska-banánrépa torta
Banános tejespite
Banános bonbon
Banános császármorzsa
Banános süti magától képződő karamellszósszal
Fűszeres fordított banános süti
Banános-körtés papucs
Banános körteleves
Banános-csokis süti
Banános sajttorta
Banángolyó
Banánfelfújt

Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100125/sult_banan_mandulas_karamellszoszban_-_lepesrol_lepesre/



2 thoughts on “Sült banán mandulás karamellszószban”