Meggyzselés puding

Elkészítjük a pudingot mikróban vagy hagyományos módon.
Az átlós kivitelhez poharakat kitámasztjuk ferdén úgy, hogy hozzá is férjünk a puding adagolásánál és ne is borulhasson fel, csúszhasson el. Én konyharuhára tettem őket és tejesdobozokkal körbebástyáztam. Ha többet kínálunk majd egyszerre, úgy néznek ki jól, ha egyforma a dőlésszögük 🙂
Belekanalazzuk a pudingot.
Megvárjuk, míg megdermed, utána egy kicsit mehet a hűtőbe.
Elkészítjük a gyümölcszselét. Kb. fél liter folyadékhoz általában 9 g zselatinnal kell számolni (vagy a tasakon levő leírás szerint). 
A meggyet kicsit turmixoltam, lehet teljesen homogénre is, én szerettem volna a gyümölcsdarabokat is látni.
Ha kevés a leve, adhatunk hozzá vizet vagy valamilyen gyümölcslevet.
A zselatin tasakján levő leírás szerint elkészítjük a zselét és óvatosan a pudingra öntjük.
Hűtőbe tesszük, ha megdermed, fogyasztható. 

 



2 thoughts on “Meggyzselés puding”