Svéd citromtorta muffinformában
Amikor megláttam Teller-cake Zsuzsánál ezt a svéd citromtortát, egyből tudtam, hogy ezt sürgősen meg kell csinálnom, annyira jól nézett ki, hogy olyan jó kis tömör, szaftos a belseje. Nem is csalódtam benne, nagyon finom savanykás, igazi nyári sütemény.
Hozzávalók – Svéd citromtorta muffinformában:
15 dkg margarin
2 tojás
15 dkg nádcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és lereszelt héja
10 dkg liszt
egy marék meggy/cseresznye
Elkészítés – Svéd citromtorta muffinformában:
A margarint felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.
A tésztát muffinkapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük.
Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tetejét meg lehet szórni kis színes kókuszreszelékkel.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
6 thoughts on “Svéd citromtorta muffinformában”
You must be logged in to post a comment.
De jó ötlet muffinként!! 🙂 És imádom a retro-s pöttyös bögrédet a háttérben, nekünk is volt kiskoromban zöld pöttyökkel! 🙂
A bögre tényleg retro lehet, a nagymamámé volt 🙂 Odaillett a sok piros mellé 🙂
Kicsit kések ugyan a blogkóstolóról, de hidd el meg volt az oka 🙂 Holnap reggel viszont pótolni fogom, méghozzá ezzel a finomsággal…:) Nagyon jó kis recept!
Nálam is elkészült! Nagyon finom lett, kösz a receptet!
Nem rég sült meg, még langyosan be is faltam egyet! Isteni! (Egy aprócska kezdő szakács 🙂 )
🙂 Én sem bírtam ki melegen 🙂 De hidegen az igazi, akkor jön ki a citromnak az a jó kis savanykás íze 🙂