Almás-túrós sütemény
Hozzávalók – Almás-túrós sütemény:
25 dkg hámozott, kis kockára vágott alma (az enyémbe került némi őszibarack is, mert az is volt otthon :))
1 ek citromlé
3 dkg vaj
12,5 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás pudingpor (főzős)
50 dkg túró
1 csipet só
+ a forma kikenéséhez vaj és liszt
Elkészítés – Almás-túrós sütemény:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, majd ehhez a pudinport és a túrót.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
Először az almát, majd a fehérjét keverjük a túrós masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Forrás: Nosalty
4 thoughts on “Almás-túrós sütemény”
You must be logged in to post a comment.
Ez csuda-finomnak néz ki, gondolom olyan könnyű tészta mint amilyennek látszik! 🙂
Tényleg nagyon könnyű, először féltem is, hogy csak kanállal tudjuk enni, de végül lehetett szeletelni 🙂
Hova tünt a madárkád? Elrepült?Nem látom a képen!Anyu
Ebből nem kapott! 🙂