Almás-túrós sütemény

Hozzávalók – Almás-túrós sütemény:

25 dkg hámozott, kis kockára vágott alma (az enyémbe került némi őszibarack is, mert az is volt otthon :))
1 ek citromlé
3 dkg vaj
12,5 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás pudingpor (főzős)
50 dkg túró
1 csipet só
+ a forma kikenéséhez vaj és liszt

 

Elkészítés – Almás-túrós sütemény:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, majd ehhez a pudinport és a túrót.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
Először az almát, majd a fehérjét keverjük a túrós masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

 

Forrás: Nosalty



4 thoughts on “Almás-túrós sütemény”