Színes piskótatekercs – a piros pöttyös az igazi :) Blogkóstoló 6. forduló
A recepten némileg módosítottam, egyszerűsítettem, az eredeti megtalálható a fenti linken.
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek + 1,5 dkg cukor
5 ek + 1,5 dkg liszt
5 ek tej
1 ek étolaj
csipet só
csipet szódabikarbóna
1,5 dkg olvasztott vaj
pár csepp ételfesték
Töltelék:
puding
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval.
Ebből egy jól megpúpozott evőkanálnyit kiveszünk, hozzákeverjük az olvasztott vajat, 1,5 dkg lisztet és 1,5 dkg cukrot és ételfestéket. Nekem ehhez a mintához kb ennek a mennyiségnek a fele is elég volt, de ha több mintát/több színt szeretnénk, akkor növelni kell a mennyiséget.
A masszát nejlonzacskóba töltjük, levágjuk a csücskét és a tepsibe készített sütőpapírra nyomjuk a mintákat. Lehet kísérletezni a tészta egyik oldalán, feltekerésnél – és remélhetőleg jó irányba tekerjük fel 🙂 – nem fog látszódni.
Ezután betesszük a fagyasztóba. Vagy mint én, kirakjuk a bejárati ajtóhoz, most jó hideg van hozzá 🙂 Kutyát, macskát tartók hátrányban 🙂
Amíg a minta „fagyoskodik”, elkészítjük a tésztát.
A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, szódabikarbónával, tejjel és olajjal, majd óvatosan a tojásfehérjével.
A tésztát a megrajzolt mintára öntjük.
160 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Utána még kb. 10 percig bent hagyjuk a sütőben. Ne süssük túl, mert feltekeréskor felrepedhet.
A sütés után óvatosan lehúzzuk a papírt a mintás oldalról.
Megkenjük pudinggal (vagy lekvárral) és feltekerjük.
Ha kihűlt, szeletelhető és fogyasztható.
2 thoughts on “Színes piskótatekercs – a piros pöttyös az igazi :) Blogkóstoló 6. forduló”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon szép lett, gusztusos azzal a rózsaszín krémmel. És nagyon művészi a fotó róla! Köszönöm, hogy kipróbáltad!
Köszönöm! 🙂 Hát, igazából maradt egy kis adag a színezett mintázós krémből, ezt kevertem a vaníliapudingba, így lett színben harmonizáló a töltelék 🙂