Aszalt gyümölcsös keksz

aszalt gyumolcsos keksz

 

Ezüstkeksz után most jöjjön egy arany! Ez az aszalt gyümölcsös keksz egyszerűen elkészíthető, a gyümölcsdarabkáknak köszönhetően pedig gazdag ízvilágú.

 

Aszalt gyümölcsös keksz – Hozzávalók:

20 dkg liszt

15 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 rúd vanília kikapart magja

1 csipet só

fél citrom lereszelt héja

1 jó marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola

 

Aszalt gyümölcsös keksz – Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.

Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kiszúróformákkal kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

aszalt gyumolcsos keksz

aszalt gyumolcsos keksz

aszalt gyumolcsos keksz

 

Forrás: Citromhab



1 thought on “Aszalt gyümölcsös keksz”