Mákos intelligens krémes
Az intelligens krémes nagy kedvencem, már többféle változatban elkészítettem. Szuper benne, hogy egyszerűen összedobható, de a végeredmény igazán különleges a magától háromfelé váló tésztájával. Vagyis, nincs is igazán tészta-tésztája, hanem egy keményebb pudingra hasonlít leginkább az állaga. Most mákos intelligens krémes készült, amiben a mákdarabok még inkább feldobják a roppanósságukkal a tészta puhaságát.
Mákos intelligens krémes – Hozzávalók:
24×24 cm-es tepsihez
5 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg szemes mák
12,5 dkg olvasztott vaj
5 dl tej
fél citrom lereszelt héja
csipet só
Mákos intelligens krémes – Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a sóval.
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, mákot és a tejet, reszelt citromhéjat, majd csomómentesre keverjük az egészet.
A habot óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába.
A tésztát (ne ijedj meg, nagyon folyékony!) a sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 60 perc alatt megsütjük.
Kihűlve szeleteljük.
Próbáld ki a lehetetlen pite receptet is!
“Sima” intelligens krémes recept itt!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: ReceptNeked
You must be logged in to post a comment.