Mákos intelligens krémes

makos intelligens kremes

 

Az intelligens krémes nagy kedvencem, már többféle változatban elkészítettem. Szuper benne, hogy egyszerűen összedobható, de a végeredmény igazán különleges a magától háromfelé váló tésztájával. Vagyis, nincs is igazán tészta-tésztája, hanem egy keményebb pudingra hasonlít leginkább az állaga. Most mákos intelligens krémes készült, amiben a mákdarabok még inkább feldobják a roppanósságukkal a tészta puhaságát.

 

Mákos intelligens krémes – Hozzávalók:

24×24 cm-es tepsihez

5 tojás

12,5 dkg cukor

10 dkg liszt

10 dkg szemes mák

12,5 dkg olvasztott vaj

5 dl tej

fél citrom lereszelt héja

csipet só

 

Mákos intelligens krémes – Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A vajat felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a sóval.

A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, mákot és a tejet, reszelt citromhéjat, majd csomómentesre keverjük az egészet.

A habot óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába.

A tésztát (ne ijedj meg, nagyon folyékony!) a sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 60 perc alatt megsütjük.

Kihűlve szeleteljük.

 

Próbáld ki a lehetetlen pite receptet is!
“Sima” intelligens krémes recept itt!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

makos intelligens kremes

makos intelligens kremes

makos intelligens kremes

 

Forrás: ReceptNeked