Az intelligens krémes attól intelligens, hogy egy egynemű, folyékony tésztát kell csak készíteni, mely sülés közben magától 3 különböző réteget képez. Varázslat? Próbáld ki!
Intelligens krémes – Hozzávalók:
8 tojás
12 ek liszt
15 dkg margarin
30 dkg cukor
4 cs vaníliáscukor
1 l tej
Intelligens krémes – Elkészítés:
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet. Végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjékkel.
Kivajazott, kilisztezett normál méretű tepsibe öntjük (én itt rontottam el első két alkalommal, mert lehetőleg mindenhez sütőpapírt használok, hogy minél kevesebbet kelljen mosogatni :), de azzal itt nem szilárdult meg eléggé a süti alja).
Hideg sütőbe tesszük, 200 °C-on kb fél órát (nekem kissé túlzottan megsült a teteje), majd 100 °C-on még 1-1 és negyed órát sütjük, addig, amíg megmozgatva már nem hullámzik.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk (ezt még eddig egyszer sem sikerült megvárnom :D).
3 rétegnek kell elkülönülnie, alul egy keményebb pudingszerű, középen egy krémes, felül egy szivacsos habos réteg lesz.
Tetszett a recept? Próbáld ki a lehetetlen pitét is, ami hasonló, de még egyszerűbb sütemény!
Kipróbáltam és nagyon fincsi lett, köszi a receptet 🙂
Húú, nekem is „ki kéne próbálni” már újra … 🙂 Örülök, hogy ízlett 🙂 Nálunk ez a recept végigsöpört az ismerőseim körében, annyira bejött mindenkinek 🙂