Kukoricatócsni

kukoricatocsni

 

A legtöbbféleképpen hívott magyar ételt nem csak krumpliból lehet készíteni, de a kukoricatócsni is garantáltan ízleni fog mindenkinek.

 

Hozzávalók – Kukoricatócsni

40 dkg konzerv/főtt kukorica

fél fej közepes hagyma felkockázva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

2 tojás

1 dl tej           

8-10 ek liszt

só       

bors

ízlés szerinti fűszerkeverék

olaj a sütéshez

           

Elkészítés – Kukoricatócsni

A hagymát kis olajon megdinszteljük.

Elkeverjük a lisztet, tejet, tojást, fűszereket, hagymákat, majd a kukoricát.

Forró olajba „szaggatjuk” egy evőkanál segítségével, akár el is lehet lapítani, hogy lepénykék legyenek belőle. Aranybarnára sütjük.

 

Próbáld ki a kukoricatócsni mellett ezt is: Egyszerű tócsni tojás nélkül

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

kukoricatocsni

kukoricatocsni

 

Forrás: Mindmegette

 



1 thought on “Kukoricatócsni”