Kukoricatócsni
A legtöbbféleképpen hívott magyar ételt nem csak krumpliból lehet készíteni, de a kukoricatócsni is garantáltan ízleni fog mindenkinek.
Hozzávalók – Kukoricatócsni
40 dkg konzerv/főtt kukorica
fél fej közepes hagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 tojás
1 dl tej
8-10 ek liszt
só
bors
ízlés szerinti fűszerkeverék
olaj a sütéshez
Elkészítés – Kukoricatócsni
A hagymát kis olajon megdinszteljük.
Elkeverjük a lisztet, tejet, tojást, fűszereket, hagymákat, majd a kukoricát.
Forró olajba „szaggatjuk” egy evőkanál segítségével, akár el is lehet lapítani, hogy lepénykék legyenek belőle. Aranybarnára sütjük.
Próbáld ki a kukoricatócsni mellett ezt is: Egyszerű tócsni tojás nélkül
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: Mindmegette
1 thought on “Kukoricatócsni”
You must be logged in to post a comment.