Olcsó, de jó élelmiszerek #7

 

olcso de jo elelmiszerek

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Most is hármat mutatok be. A maiak mind Lidl-ben kapható termékek és éppen úgy alakult, hogy az összes édesség.

A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is.

Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Banánízű hűtött desszert – Lidl

Olcso de jo elelmiszerek Lidl Pilos hutott szelet bananizu

Na, ez egy olyan termék, amit a csomagolása alapján egyrészt észre se vettem volna, másrészt, ha észreveszem, nem veszem meg, mert olyan nem finomnak tűnik. A csomagolása 😀 Nem tudom, ti vagytok-e így különféle termékekkel, hogy a csomagolása olyan béna, hogy nem hiszitek, hogy finom/jó lehet. Na, ezt valaki ajánlotta, ezért kóstoltam meg, de kár lett volna kihagyni! Olyan, mint az a csokiba mártott banános habcukor, csak ez hűtött cucc, ott van a Túró Rudik mellett. A csoki is finom rajta, vékony étcsoki, pont jól megy a könnyű banános belsejéhez. Van belőle epres is, azt még nem kóstoltam, de ez a banános nagyon meggyőzött. 199 Ft a 4 db-os csomag.

 

Fruit & nuts ananászos szelet – Lidl

Olcso de jo elelmiszerek Lidl Alesto Fruit & Nuts ananaszos

Nagyon szeretem az aszalt gyümölcsöket, korábban már írtam is ebben a rovatban az aldis Obstriegel-ről. Ezt is ezért kóstoltam meg, ráadásul az ananászos elég különlegesnek hangzott. És tényleg nagyon finom, az ananász mellett érződik a kesudió, mandula őrlemény és a datolya, plusz mazsola. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Jó masszív édesség, de az ananásztól frissebb ízű lesz. Van belőle másik 2 íz is, nekem ez ízlik a legjobban. Lelőhelye a pénztárak környékén van. Valamiért annyira „titkolja” ezt a terméket a Lidl, hogy semmi leírás nincs róla sehol. Ha jól emlékszem, 129 Ft egy darab.

 

Tiramisu – Lidl

Olcso de jo elelmiszerek Lidl TiramisuHosszas kutatómunka előzte meg ennek a terméknek az ajánlását. Keményen megdolgoztam érte, ugyanis van hasonló fél kilós, dobozos tiramisu az Aldiban és a Pennyben is és hát, mindegyiket le kellett tesztelnem. Többször is. Az aldis nekem egy kicsivel jobban alkoholos, mint amennyire tetszene, a pennys krémje pedig lágyabb egy fokkal. Nem rosszak azok sem, de a Lidl tiramisu a legfinomabb, legjobb állagú. Nem a deluxe (azt még nem kóstoltam), hanem a „mezei”, mindig kapható. Ára 999 Ft, kb. háromhavonta akciózzák 799 Ft-ra.

 

Nézd meg a korábban készült bejegyzéseimet is ebben a témában:

Olcsó, de jó élelmiszerek #6

Olcsó, de jó élelmiszerek #5

Olcsó, de jó élelmiszerek #4

Olcsó, de jó élelmiszerek #3

Olcsó, de jó élelmiszerek #2

Olcsó, de jó élelmiszerek #1

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!