Olcsó, de jó élelmiszerek #8

olcso de jo elelmiszerek

 

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Most is hármat mutatok be. Ezek mindegyikét a véletlen folytán kóstoltam meg, és milyen jól tettem!

A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is.

Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Aldi fahéjas csiga

Mint a magyarok többsége, én is kakaós csiga rajongó vagyok. Vagy voltam… Egyszer valamiért nem volt kakaós csiga az Aldiban, én meg nagy duzzogva vettem helyette fahéjas csigát. Na, azóta nem veszek kakaósat ott. Sőt, ha leakciózzák a fahéjasat – időnként a 109 vagy 119 Ft-os ár helyett 69 vagy 79 Ft-ért lehet venni -, akkor feltankolok belőle és lefagyasztom nehezebb időkre. Jó puha a tésztája és bőséges, pont kellően fűszeres fahéjas a tölteléke, én abszolút a rajongója lettem! Pozitívum, hogy csinálnak belőle porcukrozott és porcukor nélküli változatot is, bár, nekem aztán bármelyik jöhet!

Olcso de jo elelmiszerek

 

Penny császárzsömle

A császárzsömlével való ismerkedésem is hasonlóan zajlott, mint a fahéjas csiga, nem volt olyan péksüti, amit akartam, vettem helyette császárzsömlét, aztán rájöttem, hogy ez sokkal jobb, mint az általában nem sok élvezeti értékkel bíró normál zsömlék. És hogy ezt lehet tovább fokozni, ha meg van szórva magvakkal is. Szerintem, a legtöbb boltban kipróbáltam már a kínálatot és a legfinomabb szerintem a Pennyben kapható. Kinézetre, nagyságra kb ugyanaz, mint a többi, de ez talán egy kicsit meg van szórva sóval is, ez pont elég ahhoz, hogy ízletesebb legyen. Ha jól emlékszem, ráadásul a pennys a legolcsóbb is a magvas császárzsemlék közül.

Olcso de jo elelmiszerek

 

Lidl Oat Bár csokis zabszelet

Ennek a felfedezését a Lidl applikációnak köszönhetem, ott volt rá vagy ingyen kupon vagy valami kedvezmény. Mindig szokott nálam lenni valami müzliszelet vagy aszalt gyümölcsös szelet, hogy nehogy éhen haljak amíg hazaérek, de pont a müzliszeleteket kicsit meguntam. De hát, ha arra van kedvezmény, akkor vegyünk olyan (az akkor nem esett le, hogy a zabszelet nem egyenlő a müzliszelettel). Csokisat nem szoktam venni, inkább a gyümölcsösek jönnek be, de végül vettem csokisat is. Kitaláljátok, hogy mi lett a kedvencem? A csokis zabszelet. A zabszeletben jóval több „anyag” van, mint a müzliszeletben, emiatt jóval laktatóbb is. És a csoki is pont jó mennyiségű számomra, nem az az extra édes dolog, de azért finom csokis. Ha jól emlékszem, 110 Ft körül van az ára.

Olcso de jo elelmiszerek

 

 

Nézd meg a korábban készült bejegyzéseimet is ebben a témában:

Olcsó, de jó élelmiszerek #7

Olcsó, de jó élelmiszerek #6

Olcsó, de jó élelmiszerek #5

Olcsó, de jó élelmiszerek #4

Olcsó, de jó élelmiszerek #3

Olcsó, de jó élelmiszerek #2

Olcsó, de jó élelmiszerek #1

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 1 thought on “Olcsó, de jó élelmiszerek #8”