Olcsó, de jó élelmiszerek #6

olcso de jo elelmiszerek

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Most is hármat mutatok be. A maiak inkább olyanok lesznek, amik talán kevésbé vannak „felfedezve” (és a macska is fel van mászva a fára), értékben nem is feltétlenül alacsony árúak (de olcsók), viszont szerintem teljes mértékben megéri az árukat.

A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is.

Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Gőzgombóc – Aldi

Talán egyszer az akciós újságban láttam leárazva és azért vettem, azóta pedig már jó párszor beszereztem teljes áron is. Ha jól rémlik, 800 Ft körül van az ára, időnként ez megy lejjebb 699-re.

A fagyasztópultban van, a dobozba 3 gőzgombóc található, plusz egy kis zacskóban cukros mák, amivel meg lehet szórni. Egy gombóc olyan emberes adag, hogy ha csak azt eszem ebédre (1 darabot), akkor én már jól laktam.

És ami a legjobb benne, az az „elkészítési módja”. Bevizezed a külsejét, tányérra rakod, azt egy tállal beborítod, 2 percig pörgeted a mikróban és eheted is. Szóval, ez tipikusan a hazaesünk ebéd időben és rögtön enni kéne valamit ebédfajta.

Nagyon puha, finom a tésztája, a szilvalekvár jó sötét, sűrű, de még a mák-cukor arány is szuper.

 

Alesto tökmag – Lidl

Hosszan „kutatómunka” után merem kijelenteni, hogy a Lidl-ben kapható tökmag a legfinomabb!

A sóssága tökéletes (tudjátok, olyan, ami, ha túl sokat eszel, kimarja a szádat :D), a magok nagyok és ducik, könnyen is lehet bontogatni. Ami nehéz: az az, hogy leállj vele.

A 349 Ft-os árával a legolcsóbb, talán a Pennyben is ennyi, de nekem a Lidl-s jobban ízlik. Néha akciózzák 299-re.

 

Solevita frissen préselt 100%-os narancslé – Lidl

Durván rászokós cucc!

A hűtőpultban található, frissen préselt, 100%-os narancslé rostokkal (van még almalé és vérnarancs is, ebből csak a vérnarancsot próbáltam, az is finom, de drágább). Nem ilyen fura, répaszíne van, hanem rendes narancsszíne.

499 Ft-ba kerül az 1 liter, ami néhány termék esetében még olcsóbb is, mint a dobozos 100%-osak, de alapvetően azért drágább. Viszont összehasonlíthatatlanul finomabb ez. Még a hőfoka is pont jól esik (jó hidegre van hűtve). Van, hogy ezt is megkaphatjuk akcióban olcsóbban, 399 Ft-ért.

 

Nézd meg a korábban készült bejegyzéseimet is ebben a témában:

Olcsó, de jó élelmiszerek #5

Olcsó, de jó élelmiszerek #4

Olcsó, de jó élelmiszerek #3

Olcsó, de jó élelmiszerek #2

Olcsó, de jó élelmiszerek #1

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!