Olcsó, de jó élelmiszerek #5

 

Korábban elkezdtem egy sorozatot az olcsó, de jó élelmiszerekről, most ezt folytatom. Ma is hármat mutatok be.
A “jó” ebben az esetben (is) teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is.

Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Fagyasztott málna – ALDI

Friss formájában nemigen szoktam málnát venni, mert aki egyszer kertben lévő málnabokorhoz szokott, az nem nagyon elégszik meg azzal kis műanyag tálkában levő, néhol már kissé töttyedt, 10 dekás adagocskával, amit ráadásul aranyáron adnak. Azt nem tudom, minek köszönhető,  hogy fagyasztva olcsóbb a málna, mint frissen, de így legalább veszek én is. A fagyasztóban eláll, nincsenek összefagyva benne a szemek, van, hogy joghurthoz, smoothie-hoz, pudinghoz adagolok belőle. Lehet, hogy már régebb óta így van, de én csak most fedeztem fel, hogy az ALDI-s zacskó visszazárható, így sokkal kényelmesebben használható és mivel egy erős tasakról van szó, ha kifogy, akár újrahasznosítható más gyümölcsök lefagyasztásához.

Az ALDI-s fagyasztott málna, ha jól emlékszem, 800 Ft körül kapható (500 g), de elég sűrűn akciózzák, így 600-700 Ft körül áron is hozzá lehet jutni, akkor érdemes feltankolni belőle.

 

Lazacos krém – Spar

Ez talán újdonság lehet a Spar kínálatában, eddig még nem láttam és most a webshopot nézve sem találtam meg. Korábban ettem már hasonló halas krémeket a Hamé-tól, nagyon ízlettek, tulajdonképpen most is azt akartam venni, de megláttam mellette a Spar-ost és adtam neki egy esélyt. Jól tettem. Ugyanolyan finomnak ítéltem, de a Hamé árához képest nagyjából feleannyiba, 150 Ft körüli összegbe kerül ez a 100 grammos adag. Van belőle többféle íz is.

 

Diákcsemege – ALDI

Nem „klasszikus” vagy inkább úgy írom, hogy szokásos diákcsemegékről van szó, hanem inkább magkeverékekről. Általában a diákcsemegék nagy része földimogyoró és mazsola, amiket bár szeretek, de van ennél jobb is – például az ALDI-s változatokban.

Kétféle ízesítésben kapható, az egyik klasszikus, amiben dió, kesudió, mogyoró, mazsola, mandula és paradió van, az egzotikusban pedig aszalt áfonya, kandírozott papaya, banánchips, kesudió, mogyoró. A 200 grammos csomag 629 Ft, ami szerintem nagyon olcsó, ezt is szokták néha leakciózni.

 

Nézd meg a korábban készült bejegyzéseimet is ebben a témában:

Olcsó, de jó élelmiszerek #4

Olcsó, de jó élelmiszerek #3

Olcsó, de jó élelmiszerek #2

Olcsó, de jó élelmiszerek #1

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

 2 thoughts on “Olcsó, de jó élelmiszerek #5”