Olcsó, de jó élelmiszerek #3

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Ma is hármat mutatok be.
A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Obst Riegel – Aldi

 

Ismeritek az ilyenfajta gyümölcsszeleteket? Tulajdonképpen aszalt gyümölcs két vékony ostyalap közé préselve. Szerintem nagyon finom, az éhséget jól csillapítja, általában van a táskámban egy-egy szelet azonnali éhhalál fenyegetésének esetére. 

Az ilyen gyümölcsszeletek elég drágák, ez a fajta Aldis ötös csomag sem túl olcsó, de még mindig messze a legolcsóbb hasonló társaihoz képest, 549 Ft egy dobozzal. Tulajdonképpen várni akartam ennek a bejegyzésnek a közzétételével, de az Aldi most éppen akciózza, 349,-ért lehet hozzájutni, ami tényleg szuper ár. (Megjegyzem, hogy az osztrák Aldiban, vagyis ott Hofferben akció nélkül kerül kb ennyibe, úgyhogy amikor salsafesztiválra mentünk Bécsbe, minden alkalommal nagy halom Obst Riegellel tértem haza :))

549/349 Ft az Aldiban

 

Borsos tigris vekni – Tesco

 

Nem gondoltam volna, hogy valaha egy kenyérről áradozni fogok, de most az következik 🙂 Nagyon puha, kissé kalácsszerű, hófehér tészta borsos, pikáns, ropogós héjjal… ahh! A legjobb csak sima teavajjal megkenve! A sima tigris vekni sem rossz, de ez az enyhén édes-sós-borsos párosítás tényleg kihagyhatatlan. Ez is pont olyan, mint a kalácsok, hogy annyira eteti magát, hogy egyszercsak azt veszed észre, hogy úristen, nem tudok mozogni, annyit ettem! Folyamatosan sütik, eddig mindig frissel találkoztam a polcokon – és online rendelésnél is.

250 g 129 Ft a Tescoban

 

Nutoka mogyorókrém – Aldi

 

Sajnos az utóbbi időben rászoktam a Nutellára, ami drága is és nem túl egészséges, ráadásul nem is igazán kalóriaszegény 😀
Persze van a Nutellán kívül is egy csomóféle mogyorókrém, amik jobb vagy rosszabb utánzatai az eredetinek. Van, amelyiket max sütibe bekeverve használnám el, ahol más ízek is dominálnak (és kb csak azért, hogy ne kelljen kidobni), de vannak egész jó hasonmások, most egy ilyet mutatok.

Nutellának, amit ugye mogyorókrémnek hívunk, csak 13 %-a mogyoró. Nem túl sok… Amikor helyettesítő terméket kerestem, ezt a %-ot kerestem az összetevők között. Van néhány krém, amiben ugyanennyi van és van, amiben már alig.
Az Aldiban kapható Nutokában szintén 13 % a mogyorótartalom, szerintem ez egy jól sikerült hasonmás. Krémes, kenhető az állaga még a hűtőből való kivétel után is. Az íze talán egy nagyon picit édesebb, csokisabb, de éppenhogy, lehet, hogy már nem is emlékszem annyira jól a Nutellára, utóbbi legalább 3 alkalommal már a Nutokára szavaztam.

400 g 499 Ft az Aldiban

 

 

Nézd meg az olcsó, de jó élelmiszerek 

1. részét

2. részét is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂