Olcsó, de jó élelmiszerek #2

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Ma is hármat mutatok be.

A „jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Tesco banán nektár

Na, ez tutira megosztó lesz, nekem sem ízlett először. De az első kortyok után nagyon megszerettem, mindig rendelek a Tescotól egy-két dobozzal. 25 %-os a gyümölcstartalma, a következő legnagyobb összetevő a cukor, szóval ezt nem az egészségessége miatt isszuk… Hozza a banán ízt, nem sűrű, de az állaga enyhén krémesebb. 

1 liter 299 Ft, ennyit szerintem simán megér ez a különlegesebb íz.

 

Saga gyümölcstea

Sokféle ízt próbáltam már a Saga teákból, az abszolút kedvencem az almás-fahéjas, illetve azt hiszem, újdonság a szilvás-fahéjas íz, az is nagyon finom, karakteres gyümölcsízzel. A képen látható birs-eper sem rossz, de azért ettől jobbat vártam. Negatívuma a „lógató” (van erre szó?) nélküli filter, nem lehet azt lóbálva „összekeverni” a teát, illetve kiszedni is macerásabb, persze azért ezen túl lehet lendülni.

A 35 darabos kiszerelés 500 Ft.

 

Dán fehérsajt – Aldi

Feta jellegű sajt, de míg az igazi feta kecske- vagy juhtejből készül, addig ez a kamufeta „krémfehér sajt” tehéntejből. Párszor kóstoltam fetát (bár most már ketségeim vannak afelől, hogy igazi vagy tehéntejes volt-e) és mindig arra jutottam, hogy jó-jó, de inkább nem veszek megint egy darabig. Nem tudom, mennyire találó ez a kifejezés egy feta vonatkozásában, de túl száraznak éreztem és túl sósnak. Na, ezeket szerencsére nem tapasztaltam az Aldi dán fehérsajtjánál, csak enyhén sós és finomam krémes. Lehet, hogy nem ilyennek kell lennie az igazinak, nekem mégis jobban ízlik.

200 g 299 Ft

 

Te kóstoltad már ezeket? Esetleg már kedvenced van ezekben a kategóriákban? Írd meg kommentben!

 

 

A sorozat első részét itt olvashatod.

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!