Migrén elleni tippek migrénesektől

migren elleni tippek

 

Aki migrénes, erős fejfájós típus, az tudja, milyen szenvedés ez, mennyire ki tudja ütni időről időre a fájdalom. Mindent, mindent is kipróbálunk annak érdekében, hogy enyhüljön vagy legalább hamarabb vége legyen az egésznek. Sokféle praktikán, gyógyszeren és ezek kombinációján túl vagyunk és vagy van javulás, vagy nincs.

Ez a bejegyzés a migrénesek migrén elleni tippjeiről fog szólni, hogy mi az, ami rajtuk segített. Főként gyógyszerekről, de nem csak azokról.

 

Ezért ne olvasd el, ha migrén elleni tippeket szeretnél

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Egyrészt, mert nem tartozik az ételek témakörébe – maximum annyiban, hogy csak úgy kapkodjuk be a gyógyszereket… Másrészt mert nem vagyok orvos, így nem tudok véleményt alkotni az adott tanácsokról. Nem is feltétlenül jó, hogy különféle gyógyszerek bevétele áll a javaslatokban – anélkül, hogy nem tudnánk, kinek mi okozza a tüneteket, kinek milyen alapbetegségei vannak stb.

 

Ezért olvasd el mégis, ha migrén elleni tippeket szeretnél

Viszont: saját magamból kiindulva azt látom, hogy vizsgáltak már rajtam kb. mindent, a „csodadoktortól” a kórházig többféle terápiát és gyógyszert próbáltam és még mindig ott tartok, hogy pár hetente olyan 4 napos „buli” van a fejemben, amit nem tudok hatásosan elmulasztani. Sőt, úgy érzem, hogy a helyzet egyre romlik, gyerekkorom óta sűrűn volt fejfájásom, viszont pár éve beköszöntött a migrén is, néhány hónapja már egy (nem túl kis)rókának is „életet adtam” közben. Így, mivel ez a dolog mindennek ellenére velem van, próbálkozom. Különféle fájdalomcsillapítókkal, recept nélküli és orvosi javaslatra vényköteles gyógyszerekkel is. Mostanában általában Cataflam Dolo, Algoflex Forte és Advil Ultra, amit otthon tartok, egy nap max. hármat veszek be, és nem múlik. Szóval, a tökéletest még nem találtam meg. Ezért kérdeztem meg az olvasóimat, hogy milyen migrén elleni tippeket tudnak – és meglepően sok volt a szintén „sorstárs”.

 

Fontos! Kérlek, hogy bármilyen tipp alkalmazása előtt mindenképpen vedd figyelembe a saját betegségeidet, állapotodat, érzékenységeidet, testsúlyodat, a fokozatosság elvét, azt, hogy nem vagyunk egyformák, nem egyformán hatnak ránk a különböző gyógyszerek és főként: konzultálj az orvosoddal!

 

Lássuk az olvasóknál mi vált be (kattints a képre a hozzászólásokban levő tippek elolvasásához):

migren elleni tippek

 

 

Ha már néhány ember talál valami számára új dolgot, ami segít rajta, az szerintem nagyszerű. Reménykedem, hogy én is megtalálom így az igazit…

 

Ha természetes módszereket szeretnél kipróbálni, olvasd el ezt a bejegyzést: Együnk a fejfájás ellen

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!