Ropogós édesburgonya tepsiben sütve

ropogos edesburgonya tepsiben sutve

 

Igen, kicsit beleszerelmesedtem az édesburgonyába, elég sokszor kerül a tányéromba. Mert imádom az ízét és még ráadásul könnyen és gyorsan is elkészíthető. Legtöbbször nem is csinálok hozzá mást, tehát nem köretként eszem, hanem főételként – de nem is vagyok húsimádó, hogy hiányát érezzem mellé másnak is.

A mostani recept is inkább önmagában ehető, jó kis mártogatóssal tuti finom!

Amikor beleharapsz, ropog, mint a chips, de a belseje puha, krémes – itt indokolatlanul használhatnám a „különböző textúrák” kifejezést, de nem teszem 😀

 

Hozzávalók – ropogós édesburgonya:

50 dkg édesburgonya

1 ek étkezési keményítő

2 ek olaj

bors

 

Elkészítés – ropogós édesburgonya:

Hasábokra vágjuk az édesburgonyát (meghámozni nem kell, csak alaposan letisztítani). A hasábok kb 1×1 cm-esek legyenek.

Egy zárható tetejű műanyag dobozba tesszük a hasábokat, meglocsoljuk olajjal, rátesszük a tetőt és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj a krumplit.

Majd megszórjuk keményítővel és sóval, borssal és ismét alaposan összerázzuk.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Mártogatósként például fokhagymás tejfölt ajánlok.

 

További köreteket ide kattintva találsz.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebookoldalához, ne maradj le semmiről!

 

ropogos edesburgonya tepsiben sutve