Ropogós édesburgonya tepsiben sütve
Igen, kicsit beleszerelmesedtem az édesburgonyába, elég sokszor kerül a tányéromba. Mert imádom az ízét és még ráadásul könnyen és gyorsan is elkészíthető. Legtöbbször nem is csinálok hozzá mást, tehát nem köretként eszem, hanem főételként – de nem is vagyok húsimádó, hogy hiányát érezzem mellé másnak is.
A mostani recept is inkább önmagában ehető, jó kis mártogatóssal tuti finom!
Amikor beleharapsz, ropog, mint a chips, de a belseje puha, krémes – itt indokolatlanul használhatnám a „különböző textúrák” kifejezést, de nem teszem 😀
Hozzávalók – ropogós édesburgonya:
50 dkg édesburgonya
1 ek étkezési keményítő
2 ek olaj
só
bors
Elkészítés – ropogós édesburgonya:
Hasábokra vágjuk az édesburgonyát (meghámozni nem kell, csak alaposan letisztítani). A hasábok kb 1×1 cm-esek legyenek.
Egy zárható tetejű műanyag dobozba tesszük a hasábokat, meglocsoljuk olajjal, rátesszük a tetőt és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj a krumplit.
Majd megszórjuk keményítővel és sóval, borssal és ismét alaposan összerázzuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Mártogatósként például fokhagymás tejfölt ajánlok.
További köreteket ide kattintva találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook–oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.