Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – csak 4 hozzávalóból

gesztenyes sajttorta

 

Nálunk mindenki imádja a gesztenyét. Meg a gesztenyés sütiket. A nagy favorit ez az egyszerű gesztenyetorta, ami már készült őzgerinc-, torta- és muffinformában is. Szóval, ezzel nem lehet tévedni, de kell az újítás is. Ezért csináltam ezt a sütés nélküli, de szintén nagyon egyszerű változatot is. A helyzet az, hogy nem tudnék választani a kettő közül…

 

Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – hozzávalók:

18 cm-es formához:

15 dkg kakaós keksz (pl. Győri Édes)

8 dkg vaj

25 dkg gesztenyemassza

25 dkg mascarpone

 

Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – elkészítés:

A kekszet összemorzsoljuk, összetörjük – ez a Győri Édesnél nagyon egyszerűen megy.

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a forma aljába nyomkodjuk.

A gesztenyemasszát lereszeljük és habverővel összekeverjük a mascarponéval.

A kekszes alap tetejére simítjuk, majd néhány órára a hűtőbe rakjuk, amíg összeáll.

A tetejét díszíthetjük kekszmorzsával, reszelt gesztenyepürével, de a meggy, málna vagy a ribizli is tökéletes, a fanyar gyümölcsök egy plusz ízt adnak a tortának.

 

Ha szereted a gesztenyés sütiket, akkor nézz szét a többi gesztenyés édesség receptjeim között!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 

gesztenyes sajttorta