Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – csak 4 hozzávalóból
Nálunk mindenki imádja a gesztenyét. Meg a gesztenyés sütiket. A nagy favorit ez az egyszerű gesztenyetorta, ami már készült őzgerinc-, torta- és muffinformában is. Szóval, ezzel nem lehet tévedni, de kell az újítás is. Ezért csináltam ezt a sütés nélküli, de szintén nagyon egyszerű változatot is. A helyzet az, hogy nem tudnék választani a kettő közül…
Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – hozzávalók:
18 cm-es formához:
15 dkg kakaós keksz (pl. Győri Édes)
8 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
Egyszerű sütés nélküli gesztenyés sajttorta – elkészítés:
A kekszet összemorzsoljuk, összetörjük – ez a Győri Édesnél nagyon egyszerűen megy.
A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a forma aljába nyomkodjuk.
A gesztenyemasszát lereszeljük és habverővel összekeverjük a mascarponéval.
A kekszes alap tetejére simítjuk, majd néhány órára a hűtőbe rakjuk, amíg összeáll.
A tetejét díszíthetjük kekszmorzsával, reszelt gesztenyepürével, de a meggy, málna vagy a ribizli is tökéletes, a fanyar gyümölcsök egy plusz ízt adnak a tortának.
Ha szereted a gesztenyés sütiket, akkor nézz szét a többi gesztenyés édesség receptjeim között!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.