Gesztenyebonbon egyszerűen és gyorsan
Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon gesztenyés, nagyon nem csokis!
A karácsonyhoz, a télhez hozzátartozik a gesztenye. Valószínűleg kevesen vannak, akik az utcai gesztenyesütők mellett elhaladva nem csábulnak el a frissen sülő gesztenye illatát érezve. Én imádom! Nem csak a sült változatát, hanem püré formájában is. Ebből készült egy – számomra – újszerű desszert, a gesztenyebonbon.
Gesztenyebonbon hozzávalók:
25 dkg natúr gesztenyemassza
20 g zselatin (por állagú)
3 dl víz
10 dkg cukor
Gesztenyebonbon elkészítés:
A vizet megmelegítjük és elkeverjük benne a zselatint. Ne forrald, ha a zselatin használati utasításán az szerepel, hogy nem lehet!
A tűzről levéve hozzáadjuk a gesztenyemasszát és cukrot és elektromos habverővel elkeverjük – egy folyékony masszát kapunk.
Szilikon formákba öntjük és 1-2 órát várunk, hogy megdermedjen. Olyan formát érdemes választani, ami egyszerű, nem túl kacifántos, mert bár szépen megszilárdul, de le is „törhetnek” a kisebb részek róla. Én például legokocka formákba tettem, mondanom sem kell, a fele pötty ottmaradt a forma alján, így most a képeken az aljával van fölfelé. De sima műanyagtálba is önthető az egész egyben és dermedés után szeletelhető.
Imádod a gesztenyét? Nézz körül a többi gesztenyés receptem között is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Recept: https://paleokonyha.hu/gesztenye-bonbon/
You must be logged in to post a comment.