Óriási Primark haul – vagy mégsem?

Primark haul

 

Ha a címből csak az óriási-t érted a Primark-ot, meg a haul-t nem, ne aggódj, pár évvel ezelőtt én sem tudtam, mik ezek.

Haul: A bloggerkedésem miatt rengeteg, mindenféle témával foglalkozó bloggert – és most már vloggert, youtubert is – követek, így jöttek szembe velem a „haul” posztok, amik arról szólnak, hogy ki mit vásárolt. Először felhorkantam magamban, hogy na, de kit érdekel, hogy más mit vett, aztán rájöttem, hogy például engem is 😀 Egyrészt érdekes kicsit ilyen módon is betekinteni más életébe, másrészt van, hogy jó tippeket lehet így kapni, lehet felpróbálva is látni másokon a ruhákat, én is vásároltam már ilyen posztok alapján néhány terméket.

Primark: Ír divatcég, mára már 370 üzletük van világszerte, a hatalmas árukészlete és alacsony árai miatt a shoppingkirálynők (és királyok) Mekkája.

Magyarországon (még) nincs Primark, de Bécsben van, így mivel pár napot ott töltöttem, én is meg akartam nézni, hogy „mit tud” az üzlet. Ugyanis mindenki arról számolt be, hogy onnan hatalmas, teli szatyrokkal jöttek haza és baromi olcsón tudtak beszerezni mindent. Na, majd tuti én is…

Haha…

Most mindenhol a környezettudatosság a téma, ennek részeként az is, hogy ne vásároljunk feleslegesen ruhákat, nem kell annyi, inkább turizzunk, ne legyen fast fashion, stb-stb.

Hát, a műanyagmentes július mellett ebbe az akcióba sem szálltam be, de mégis benne vagyok.

Hogy van ez?

Nem gondolom, hogy túlzó elvárásaim lennének a ruhákkal kapcsolatban, de mégis alig találok magamnak valamit. Simán elmegyek „shoppingolni” és körbejárom úgy a plázákat, hogy zéró dolgot veszek. Mert legyen a ruha jó anyagú (a műszálastól égnek áll a hajam), legyen normális színe (ne legyen rózsaszín, lila, meg fehér), ne legyen átlátszó, ne legyen rajta béna felirat vagy béna minta (nem béna lehet :D), legyen jó szabása (mondjuk, ne csak a köldökömig érjen), legyen kényelmes, valahogy álljon is rajtam és ne legyen drága. A drága relatív, de például nem vágyom márkás ruhadarabokra, úgy gondolom, hogy nem bírják annyival tovább, mint az általam kiválasztott (és lemeózott) olcsóbb darabok. Ráadásul mivel a divat és általában az ízlésünk is változik 5-7 év alatt, így „hiába” maradnának tartósabbak, nem viselnénk szívesen őket, de természetesen az olcsóbb darabok sem egy szezont bírnak ki nálam, hanem éveket.

Egyszóval, hiába akarnék vásárolni, nem tudok, így mondhatnám, hogy jaj, de tudatos vásárló vagyok, de inkább csak „nagy” elvárásokkal rendelkező. Viszont örömöt okoz egy-egy új darab beszerzése/birtoklása, így próbálkozom, de csak ritkán veszek új holmit (ezelőtt kb. 3 hónappal egy blúzt).

A Shopping City Süd bevásárlóközpontban levő Primarkba mentem és tényleg minden ott levő vásárlónak kicsordultak a kosarából a ruhák (nem is értem, hová tesznek, mikor viselnek annyit). Kivéve nekem. Mutatom az óriási szerzeményt. Egy póló, egy csomag bugyi és egy szemhéjpaletta (csak mert 1 euróra volt leárazva). Ennyi.

Primark haul

Én mást nem találtam, ami bejönne. A póló nagyon tetszett, átlagos árú, a bugyiszett inkább drágább volt (annál, ahogy én be szoktam szerezni), a paletta meg irreálisan olcsó, azt csak azért tettem a kosaramba. Most azt hiszem, örülnöm kellene, hogy a vásárlással nincsenek gondjaim, nem költöm feleslegesen a pénzemet, nem jelent pótcselekvést a shopping, meg ilyenek 🙂

Egyébként az elmondások/leírások alapján ennél sokkal nagyobbnak képzeltem az üzletet sokkal többféle árucikkel. És jó áron vannak a holmik, néhány dolog tényleg kifejezetten olcsó, 1 euróra leárazott, de az átlag holmik kb. átlag árakon vannak (nem drágán, de nem is extra-extra olcsón). Mondták, hogy mindig tele van, tömegnyomor, satöbbi,  csütörtök délelőtt néhányan lézengtünk csak, ami engem nagy örömmel töltött el 🙂 Nem volt sorbanállás sem a próbafülkénél, sem a pénztárnál. Azt is mondták, hogy 3-4 órát is el lehet ott tölteni, csak azt nem tudom, mivel. Na, én vagyok „nemnormális” vásárló, azt hiszem 🙂

Szóval, ennyi volt az „óriási” Primark vásárlásom. Ti már voltatok Primarkban?

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!