Így lesz vadállat a bolti vevőből

 

Hogyan lesz az emberből állat? 

Úgy, hogy bemegy egy boltba…

És mi hozza ki legjobban az emberből az állatot? Egy másik ember. Erről már írtam több bejegyzésben is (A 9 legidegesítőbb vevő, aki biztosan előtted áll a kasszánál és Ezek a bolt eladók legidegesítőbb szokásai). Nem azt mondom, hogy indokolt minden kis sz@rságtól „idegállapotba” kerülni, de na, előfordul…

Amit viszont nem tudok megérteni, az a semmiből jött szimpla parasztság, amikor mindenféle előzmény nélkül a betérő vevő csak úgy bunkó. Mert megteheti(?). Vagy nem tudom, mit éreznek ilyenkor. Bemegy az üzletbe, ahol általában egy rendezett terület fogadja, ha árut is pakolnak éppen, a polcokon ott sorakoznak szépen a termékek. És akkor úgy érzi, hogy túlságosan nagy a rend, a tisztaság, csináljunk már valamit, mer’ az poén! Mer’ akkó’ jól kiszúrunk az eladókkal, akik takaríthatnak, pakolhatnak soron kívül. A többi vevő meg moroghat, hogy milyen rendetlen az üzlet. Pedig nem az üzlet rendetlen… Nem lenne jobb a fölös energiánkat másra pazarolni…?

 

Ilyenekkel szembesülnek az eladók egyes vevők után.

Hopp, leesett!

Hopp, a gyerek „segít” pakolni.

Ugyan, miért fordítanám ki, miért tenném vállfára, miért vinném ki a fülkéből, miért tenném a helyére?

Ne legyünk szigorúak, van, aki visszaviszi…

Fontos a minőségellenőrzés. Ez például annyira nem ízlik.

Dobozból a legjobb kóstolni. Majd visszazárni, visszatenni, mintha mi sem történt volna.

Evés után fontos a megfelelő szájápolás. A szájvizet hová is köpjem…? Ó, megvan, vissza az üvegbe és már mehet is újra a polcra!

Legalább már nem kell a körmöshöz időpontot foglalnom.

Ha jó a minőség, egy kis DNS-mintával meg is jelölhetjük a kedvenc termékeinket.

Milyen jó puha ez a kenyér! Legalább nem kell a földön térdelnem!

Jaj, de melegem van! Lehűtöm a seggemet a sajtokon!

Őszintén szólva, nem csodálkozom annyira ezen a feliraton.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂6 thoughts on “Így lesz vadállat a bolti vevőből”

      • sajnos ,pl a ruhásrészlegeken mindennapos a kupi..szegény ruháslányok találkoznak mindenféle emberi végtermékkel is sajnos..bezzeg egy ,,puccos,, butikba nem mernek így viselkedni-és ez nagyon szomorú..ha rajtam múlna kitiltanám azokat akik rendetlenséget -uram bocsá még sz.ros ,véres dolgokat hagynak maguk után..egy olyan áruházban ahol főképp élelmiszereket árulunk…állítom még a rendes vásárlók sem reklamálnának többé semmiért sem ha tudnák milyen állatok járnak velük egy áruházba..chh folyamatosan vannak ezek az áruházak takarítva,fertőtlenítővel felmosva..mindeközben a ,,kedves,, vásárló odapisil a próbafülkébe,otthagyja a tamponját eldugva..sőőt még oda is sz..ik … a gyereket full betegen hurcibálják-sokszor kitaccsol a gyerek..na ezt tiltanám be..ahogy én sem hurcolok be bacilust-a vásárlónak se legyen szabad !!!!!!!