Isteni orange curd, azaz angol narancskrém

Orange curd

 

Kihívás ez a krém. Na nem az elkészítése, mert az nagyon egyszerű – a titka csak a kevergetés -, hanem az, hogy egyrészt megvárd, hogy kihűljön, másrészt, ha odáig sikerül kitartanod és nem befalni az egészet, akkor a felhasználási célt betartani, nem csak úgy bekanalazni … Az orange curd durván addiktív!

 

Orange curd – Hozzávalók:

2 közepes narancs

15 dkg cukor

5,5 dkg vaj

3 tojás

 

Orange curd – Elkészítés:

A narancsok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a vaj és a cukor elolvad. Ezt elvileg gőz felett kellene csinálni, én csak simán melegítettem a tűzhelyen (működik így is, de nyilván a gőz feletti a biztos megoldás). Félretesszük hűlni.

Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojásokat. Kis lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 12-15 perc).

Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.

Lehet bonbon- vagy keksztöltelék, süteményhez öntet vagy csak úgy magában is gyorsan elfogy 🙂

 

Hogy tetszene ugyanez citromosan? Próbáld ki a lemon curd-öt is!

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és nem maradsz le egy bejegyzésről sem!

 

Orange curd

Orange curd

Orange curd



1 thought on “Isteni orange curd, azaz angol narancskrém”

  • Szia! Nagyon jól néz ki ez a krém (is)! 🙂 Azt szeretném kérdezni, hogy ha bonbontöltelékként használom el, akkor is egy hétig eltartható a kész bonbon vagy esetleg valamivel tovább?
    Előre is köszönöm a segítséget!:)
    Judit