Isteni orange curd, azaz angol narancskrém
Kihívás ez a krém. Na nem az elkészítése, mert az nagyon egyszerű – a titka csak a kevergetés -, hanem az, hogy egyrészt megvárd, hogy kihűljön, másrészt, ha odáig sikerül kitartanod és nem befalni az egészet, akkor a felhasználási célt betartani, nem csak úgy bekanalazni … Az orange curd durván addiktív!
Orange curd – Hozzávalók:
2 közepes narancs
15 dkg cukor
5,5 dkg vaj
3 tojás
Orange curd – Elkészítés:
A narancsok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a vaj és a cukor elolvad. Ezt elvileg gőz felett kellene csinálni, én csak simán melegítettem a tűzhelyen (működik így is, de nyilván a gőz feletti a biztos megoldás). Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojásokat. Kis lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 12-15 perc).
Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.
Lehet bonbon- vagy keksztöltelék, süteményhez öntet vagy csak úgy magában is gyorsan elfogy 🙂
Hogy tetszene ugyanez citromosan? Próbáld ki a lemon curd-öt is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és nem maradsz le egy bejegyzésről sem!
1 thought on “Isteni orange curd, azaz angol narancskrém”
You must be logged in to post a comment.
Szia! Nagyon jól néz ki ez a krém (is)! 🙂 Azt szeretném kérdezni, hogy ha bonbontöltelékként használom el, akkor is egy hétig eltartható a kész bonbon vagy esetleg valamivel tovább?
Előre is köszönöm a segítséget!:)
Judit