Online valóságshow-t indított a Nébih

 

Egyre jobban bírom a Nébihet. Ahhoz képest, hogy milyen komoly cég (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal), tök jó projektekkel hozza közelebb a munkáját az emberekhez és nyilván oktat is közben.

A legtöbben az „üzembezárós” videóikat ismerik, amik már csak azért zseniálisak, mert a legvadabb horrorfilmekbe passzoló zenei aláfestést adnak az egyébként általában szintén horrorisztikus képi tartalomhoz.

Most valóságshow-t indítottak, online lehet követni a 8 szereplő mindennapjait. Egyelőre mondjuk, nem túl mozgalmas a dolog, mert mindenki csak csöndben és egy helyben van, nem is szólnak egymáshoz. Ez abból a szempontból nem annyira meglepő, hogy tojásokról van szó.

Az élő közvetítés március 27-én kezdődött különböző fajtájú, de azonos kelési feltételeket igénylő tojásokkal, egy nappal később kerültek az automata keltetőbe. A műsor során állatorvosok és állattenyésztők osztanak meg hasznos információkat a tojások fejlődéséről és a felelős állattartás fontosságáról.

Itt lehet valósághow-t nézni:

Lehet drukkolni, hogy melyik lesz az első kiscsibe, melyik tojásból fog egyáltalán kikelni valami.

Természetesen úgy időzítették a projektet, hogy húsvétra bukkanjanak elő a kiscsibék.

A Túlélő tojások valóságshow célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, többek között – közeledve az ünnepekhez – arra, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetéshez, ne maradj le semmiről! 🙂