Sütőben sült epres palacsinta – 5 perc munkával

 

A palacsintát mindenki szereti. Enni. Sütni már kevésbé. Mert egy palacsintaimádó családnak való adagot lesütni nem öt perc. Pláne, ha fél órával később is még ennél belőle. 

Már egy ideje szemeztem a sütőben sütött palacsinta receptjével, most az epres változata rám is kacsintott, úgyhogy úgy gondoltam, itt az idő! 

Én azt mondom, az igazi palacsintát sajnos nem tudja felülmúlni, de azért szorosan ott van a nyomában, de csak öt perc munka van vele.

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt

3 tojás

2,5 dl tej

1 dl ásványvíz

10 dkg cukor

1 cs só

20 dkg eper

 

Elkészítés:

Palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A epreket felszeleteljük és a tészta tetejére rakjuk.

180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Én az 1/3 mennyiséget püspökkenyér formában sütöttem ki, ez van lefényképezve. A tészta magassága a tepsiben ne legyen túl magas, max 1-1,5 cm, különben nem sül meg rendesen.

 

Szereted az epret? További epres sütiket itt találsz!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tepsiben-sult-epres-palacsinta

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük