Gombás melegszendvics
Talán mindenki emlékszik arra a konzerves gombás melegszendvicskrémre. Na, ez ahelyett van. Talán egy kicsit finomabb. Talán sokkal… 🙂 (bár a pizzás nagyon finomként él az emlékeimben, ha a gombás nem is). Szóval, ez egy melegszendvicskrém, ha nagyon apróra vágod a hozzávalókat és egy ilyen rusztikus rápakolós izé, ha pedig nagyobbakra hagyod, mint én.
Gombás melegszendvics – Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba darabolva
15 dkg sonka darabolva
1 fej vöröshagyma felkockázva
2 ek étolaj
16 dkg sajt, pl füstölt trappista darabolva
2,5 dl tej
2 ek vaj
1 púpozott ek liszt
fél kk őrölt bors
fél tk só
kenyér
Gombás melegszendvics – Elkészítés:
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk.
Rászórjuk a sonkát a együtt pirítjuk 2-3 percig.
Mehet rá a gomba. Amikor az levet eresztett, akkor tegyük rá a sót, borsot és főzzük fedő nélkül addig, amíg elfő a leve.
A besamelhez megolvasztjuk a vajat, habverővel elkeverjük benne a lisztet. Kis lángon pirítjuk egy-két percig, majd ráöntjük a tejet és besűrítjük.
Hozzákeverjük a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, amíg el nem olvad.
Végül összekeverjük a gombával.
Kenyerekre halmozzuk és sütőben megpirítjuk az egészet.
Szereted a gombát? További gombás recepteket itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: Rupáner Konyha
You must be logged in to post a comment.