Gombás melegszendvics

gombas melegszendvics

 

Talán mindenki emlékszik arra a konzerves gombás melegszendvicskrémre. Na, ez ahelyett van. Talán egy kicsit finomabb. Talán sokkal… 🙂 (bár a pizzás nagyon finomként él az emlékeimben, ha a gombás nem is). Szóval, ez egy melegszendvicskrém, ha nagyon apróra vágod a hozzávalókat és egy ilyen rusztikus rápakolós izé, ha pedig nagyobbakra hagyod, mint én.

 

Gombás melegszendvics – Hozzávalók: 

25 dkg csiperkegomba darabolva

15 dkg sonka darabolva

1 fej vöröshagyma felkockázva

2 ek étolaj

16 dkg sajt, pl füstölt trappista darabolva

2,5 dl tej

2 ek vaj

1 púpozott ek liszt

fél kk őrölt bors

fél tk só

kenyér

 

Gombás melegszendvics – Elkészítés:

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk.

Rászórjuk a sonkát a együtt pirítjuk 2-3 percig.

Mehet rá a gomba. Amikor az levet eresztett, akkor tegyük rá a sót, borsot és főzzük fedő nélkül addig, amíg elfő a leve.

A besamelhez megolvasztjuk a vajat, habverővel elkeverjük benne a lisztet. Kis lángon pirítjuk egy-két percig, majd ráöntjük a tejet és besűrítjük.

Hozzákeverjük a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, amíg el nem olvad.

Végül összekeverjük a gombával.

Kenyerekre halmozzuk és sütőben megpirítjuk az egészet.

 

Szereted a gombát? További gombás recepteket itt találsz.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gombas melegszendvics

A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.

gombas melegszendvics

gombas melegszendvics

gombas melegszendvics

gombas melegszendvics

 

Forrás: Rupáner Konyha