Gombás lecsó
Vega lecsó – hús “helyett” gombával.
Őszintén szólva otthon (szüleimnél) nem így szoktuk enni a lecsót (hanem így), de most ki akartam próbálni a hús nélküli, gombás változatát. Most nincs az a kifejezett lecsószezon, nem is készítettem belőle sokat, így rizzsel tálaltam (otthon csak kenyeret eszünk a lecsó mellé).
Gombás lecsó – Hozzávalók:
25 dkg gomba
4 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
étolaj
só
Gombás lecsó – Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, beleszórjuk a feldarabolt gombát és a csíkokra vágott paprikát.
Amikor kicsit puhulni kezdenek, hozzákeverjük a darabokra vágott paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefőzzük (amíg a leve nagyjából elpárolog).
Főtt rizzsel tálaljuk.
Te is imádod a gombát? Itt találsz egy csomó-csomó gombás receptet.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.
You must be logged in to post a comment.