Gombás lecsó

gombas lecso

 

Vega lecsó – hús “helyett” gombával.

Őszintén szólva otthon (szüleimnél) nem így szoktuk enni a lecsót (hanem így), de most ki akartam próbálni a hús nélküli, gombás változatát. Most nincs az a kifejezett lecsószezon, nem is készítettem belőle sokat, így rizzsel tálaltam (otthon csak kenyeret eszünk a lecsó mellé).

 

Gombás lecsó – Hozzávalók:

25 dkg gomba

4 db paprika

4 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

étolaj

 

Gombás lecsó – Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, beleszórjuk a feldarabolt gombát és a csíkokra vágott paprikát.

Amikor kicsit puhulni kezdenek, hozzákeverjük a darabokra vágott paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefőzzük (amíg a leve nagyjából elpárolog).

Főtt rizzsel tálaljuk.

 

Te is imádod a gombát? Itt találsz egy csomó-csomó gombás receptet.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gombas lecso

 

A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.