Tejszínes-szalonnás gombaragu

 

Nem is tudom már, hogy ez hanyadik gombás recept a blogomon, de annyiféleképpen el lehet készíteni, én meg mindenhogy szeretem! 🙂 Most egy szalonnás változat készült és azt kell, hogy mondjam, a szalonna nagyon jót tett a gombának, jó kis pikáns lett tőle, próbáljátok ki ti is!

 

Tejszínes-szalonnás gombaragu – Hozzávalók:

50 dkg gomba
10 dkg sonka
10 dkg húsos füstölt szalonna
olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek liszt
5 dl tejszín

bors
1 csokor petrezselyem

 

Tejszínes-szalonnás gombaragu – Elkészítés:

A gombát feldaraboljuk, sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk.

Egy kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a szalonnát és zsírjára pirítjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát és a gombát.

Megpároljuk, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk.

Fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk.

Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

 

Te is imádod a gombát? További gombás recepteket ide kattintva találsz!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

A gyönyörű gombákat most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/tejszines-szalonnas-gombaragu.recept/