Juhtúróval töltött gomba
Nem is értem, miért maradt ki eddig a juhtúróval töltött gomba a repertoáromból. Pedig olyan egyszerű és a juhtúró annyira ízessé teszi a gombát. Na, ezek után biztos pótolni fogom az eddigi lemaradásomat belőle!
Juhtúróval töltött gomba – Hozzávalók:
500 g csiperkegomba (kb 12 db közepes méretű)
200 g juhtúró
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem ízlés szerint
bors ízlés szerint
Juhtúróval töltött gomba – Elkészítés:
Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje.
Egy csomó gombás receptet ide kattintva találsz!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A hatalmas gombafejeket a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/juhturoval-toltott-gomba-audrey-konyhajabol
You must be logged in to post a comment.