Mozzarellás-paradicsomos csirkemell

mozzarellas paradicsomos csirkemell

 

A csirkemell az egyik leghálásabb alapanyag. Semlegessége miatt rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, a legtöbb ember szereti, a húsok közül az egyik legegészségesebb, alacsony zsírtartalmú, sovány fehérjeforrás. Ráadásul még dolgozni is könnyű vele, hamar el is készül. 

Én sajtimádó vagyok, szinte bármilyen főételen el tudom képzelni a sajtot, de persze a desszertekbe is jöhet a krémsajt. Ha meg van sütve, még jobb, akkor is szeretem, ha még nyúlik, akkor is, ha ropogósra sült a teteje. Így ebből a receptből sem marad ki, a mozzarellának és a paradicsomnak, bazsalikomnak köszönhetően olaszos ízvilágot kapunk.

 

Mozzarellás-paradicsomos csirkemell – Hozzávalók:

fél kg csirkemell

125 g mozzarella

2 paradicsom

bors

bazsalikom

olaj

 

Mozzarellás-paradicsomos csirkemell – Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk. 

Sóval, borssal fűszerezzük és kevés olajon átpirítjuk.

Sütőtálba tesszük, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és rászeleteljük a paradicsomot és a mozzarellát, azután megszórjuk bazsalikommal.

Addig sütjük, amíg kívánság szerint meg nem pirul. 

Rizzsel, salátával tálaljuk.

 

Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?

Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?

Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?

Egyszerűen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?

Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Ráadásul ők kemencében pirítják meg, amit azért nehéz otthon reprodukálni…

 

Még több csirkés receptért katt ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

mozzarellas paradicsomos csirkemell

mozzarellas paradicsomos csirkemell