Mozzarellás-paradicsomos csirkemell
A csirkemell az egyik leghálásabb alapanyag. Semlegessége miatt rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, a legtöbb ember szereti, a húsok közül az egyik legegészségesebb, alacsony zsírtartalmú, sovány fehérjeforrás. Ráadásul még dolgozni is könnyű vele, hamar el is készül.
Én sajtimádó vagyok, szinte bármilyen főételen el tudom képzelni a sajtot, de persze a desszertekbe is jöhet a krémsajt. Ha meg van sütve, még jobb, akkor is szeretem, ha még nyúlik, akkor is, ha ropogósra sült a teteje. Így ebből a receptből sem marad ki, a mozzarellának és a paradicsomnak, bazsalikomnak köszönhetően olaszos ízvilágot kapunk.
Mozzarellás-paradicsomos csirkemell – Hozzávalók:
fél kg csirkemell
125 g mozzarella
2 paradicsom
só
bors
bazsalikom
olaj
Mozzarellás-paradicsomos csirkemell – Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk.
Sóval, borssal fűszerezzük és kevés olajon átpirítjuk.
Sütőtálba tesszük, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és rászeleteljük a paradicsomot és a mozzarellát, azután megszórjuk bazsalikommal.
Addig sütjük, amíg kívánság szerint meg nem pirul.
Rizzsel, salátával tálaljuk.
Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?
Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?
Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?
Egyszerűen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?
Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Ráadásul ők kemencében pirítják meg, amit azért nehéz otthon reprodukálni…
Még több csirkés receptért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.