Így néznek ki szüretelés előtt a gyümölcsök, fűszernövények

 

Amikor a városi gyerek vidékre kerül és nem ismeri fel a növényeket, esetleg az állatokat, akkor mindenki felhördül, hogy miért nem tudja, de vannak olyan növények, amiket nagy többségünk szintén nem ismerne fel, mert nem igazán őshonosak nálunk.

Most ilyenekből hoztam egy csokornyit. Ezekből én természetes környezetében csak a datolyát és a banánt láttam. Mindkettőt Jordániában. A városban az út melletti részek tele voltak datolyafákkal, amik láthatóan teremtek is, de valahogy lepotyogni nem sokat láttunk. Mert persze vadásztunk rá, imádom a datolyát. A vadászatot némileg nehezítette, hogy tevék is jártak az úton és a tevesz@r is pont úgy nézett ki, mint a datolya. Úgyhogy végül árustól vettünk. Vagy datolyát vagy tevesz@rt. Mindenesetre finom volt. Aztán a datolyaszüretet láttuk Tunéziában, a hotel kertjében volt néhány fa, villámgyorsan mászkáltak fel rá az emberkék és levágták a datolyával teli szárakat, amik egy kiterített ponyvára estek. Jordániában jártunk banánültetvényen is, itt a vezető emberünk pont azzal poénkodott, hogy sok itt a kígyó, ezért emelte fel éppen a barátnőm a lábát.

 

Na, lássuk!

kakaóbab

földimogyoró

fahéj

vanília

feketebors

avokádó

szezámmag

kávé

mangó

kesudió

sáfrány

articsóka

teacserje

pisztácia

quinoa

datolya

vörösáfonya

banán

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre,  ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: BoredPanda