Banános brownie (tojásmentes)
Banán. Csoki. Nutella. Ennél nem is kell több.
Sok helyen olvastam már, hogy sütikben a tojást jól lehet helyettesíteni almával vagy banánnal, de eddig nem próbáltam még ki meglévő tojásos recept átalakítását. Most nem találtam kedvemre való tojásmentes brownie receptet, így a korábbi svéd málmás brownie-m receptjében pótoltam banánnal a tojást.
Alapvetően a brownie-ba nem kell sütőpor, de most tettem bele, hogy kicsit megemelje a tésztát, mivel nincs a tojás, ami elvégezze ezt.
Tojásmentes banános brownie – Hozzávalók (16 cm-es formához):
10 dkg cukor
7 dkg vaj
2 banán
7 dkg liszt
1 csipet só
2 ek kakaópor
1 csapott tk sütőpor
2 kanál nutella
Tojásmentes banános brownie – Elkészítés:
A vajat felmelegítjük, a cukrot hozzákeverjük.
Az egyik banánt pépesítve hozzáadjuk.
A liszt, kakaópor, sütőpor, só keveréke is mehet hozzá.
Sütőpapíros formába tesszük és elegyengetjük például egy kanál hátuljával.
A maradék banánt kb akkora vagy egy kicsit nagyobb szeletekre daraboljuk, mint a tészta magassága és beleállítjuk a masszába.
170 C-ra elő elegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Felmelegített nutellával megöntözzük a tetejét tálaláskor.
Még több tojásmentes receptet itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
2 thoughts on “Banános brownie (tojásmentes)”
You must be logged in to post a comment.
Szia, elkészítettem, dupla adagot és muffin formában sütöttem meg. A belseje viszont inkább nedves, nem száraz. Ilyennek kéne lenni? Köszi! Egyébként nagyon finom 🙂
Juj. Biztos finom, de úgy néz ki, mint…inkább nem is gondolok bele, milyen hasonlatokat lehetne írni.