Mozzarellával és paradicsommal töltött gombafejek
Egyszerű és gyors főétel vegáknak és gombaimádóknak.
Nekem a gomba jöhet minden mennyiségben! Meg a sajt is. Mondjuk a paradicsom annyira nem a kedvencem, de az olaszos kajákban jöhet az is. És most jött is 🙂 Azt hiszem, új kedvencem született, jó párszor fogok ilyet csinálni, alig van vele meló, baromi finom és jól variálható. Update: már meg is született a következő adag, ebbe került némi kockázott szalonna is, mit ne mondjak, nem rontotta el… 🙂
Hozzávalók:
5 nagy gombafej (portobello gomba)
2 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella
10 dkg koktélparadicsom
só
bors
bazsalikom
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk és vajba dobva felforraljuk.
A gombák külső oldalát belemártjuk a vajba, jénaiba rakjuk őket, a maradék vajat melleöntjük.
A gombák belsejébe paradicsom- és mozzarellaszeleteket teszünk, sózzuk-borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk.
180 C-os sütőben a sajt megolvadásáig, kb negyed órát sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/mozzarellaval-paradicsommal-toltott-gombafejek-recept