Mit esznek a világ különböző részein? És én?

mit esznek a vilag kulonbozo reszein

 

Ha külföldre – de akár csak Magyarország másik felére – megyünk, az ottani látnivalókon kívül nekem érdekes a helyi ételekkel is megismerkedni. Megkóstolhatjuk az éttermek, büfék kínálatát, körülnézhetünk a piacon, én még az élelmiszerüzletek kínálatát is szeretem feltérképezni. Persze a legérdekesebb, ha összeismerkedünk helyiekkel és azt próbáljuk ki, amit ők is esznek. 

Azért nyilván az ugyanabban az országban élők sem ugyanazt eszik, függ ez az életkortól, súlytól, nemtől, foglalkozástól, életviteltől, anyagi helyzettől és még sok mindentől. Peter Menzel fotós egy remek sorozatot készített erről, mely bemutatja az illető egyik fő „ismérvét” és összeszedve egy kupacba azt, hogy mit eszik egy nap. És akkor már én is hozzátettem a „magamét”, egy napig dokumentáltam, hogy mit fogyasztottam… de erről majd a kép alatt beszámolok 🙂

 

mit esznek a vilag kulonbozo reszein

Salen Abdul, 40 éves kairóri tevekereskedő. Omlettet, sült krumplit, feta sajtot, babot, lepénykenyeret, levest, rizst és fekete teát fogyaszt, ez kb 2300 kalória.

image

Noolkisaruni Tarakuai, 38 éves, maszáj törzsfőnök 4. felesége. A képen látszik, hogy nem túk sok ételt vesz magához, ez kb csak az éhhaláltól menti meg, 800 kalória.

image

Cao Xiaoli, 16 éves akrobata sem fogyaszt sok kalóriát, csak kb 1700-at, joghurt, tojás, hús, tészta, zöld tea a menüje.

image

Felipe Adams 30 éves, Californiában élő iraki veterán katona ételein látszik, hogy figyel az egészségére, zabkását, joghurtot, csirkés szendvicset, csirkemellet fogyaszt, ez kb 2100 kalória.

image

Ansis Sauka zenetanár, zeneszerző már hedonistább, kedveli a tojást, csirkét, majonézes krumplisalátát, sajtot, vajat, kekszet, mindez kb 3900 kalória.

image

Ez a tibeti főszerzetes 45 éves és bár az ételeiről ránézésre nem is gondolnánk, de napi 4900 kalóriát vesz magához.

image

Curtis Newcomer 20 éves amerikai katona a bevetéseken, gyakorlatokon készételkonzerveket eszik.

image

Morvai Linda, 38 éves gasztroblogger, Budapest, Magyarország 🙂 Müzli granolával, grillezett tarja és csirkemell, sült krumpli, saláta, szőlő, ásványvíz volt a menü, kb 2200 kalória. Hát, nem mondanám, hogy ez teljesen tipikus, több nasi szokott elfogyni, főleg egy munkanapon, de lehet, hogy most feszélyezve éreztem magam attól, hogy meg „kell” mutatnom nektek, miket faltam fel, így visszafogtam magam 🙂 Amúgy ezt a módszert ez alapján javasolnám a fogyózóknak is, hogy beszéljék meg valakivel, hogy a nap végén meg kell mutatni nekik az aznapi ételek fotóit, már csak emiatt is jobban meggondolja az ember, hogy tényleg annyira éhes-e arra a csokira, akármire vagy csak úgy nassolna valamit?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás:

http://smatterist.com/3998/amazing-photos-of-the-worlds-diet-wow-you-have-to-read-about-the-indian-one/