Csokis panna cotta
A panna cotta már régóta szerepelt a főzős „bakancslistámon”, ez olyan pont nekem való édesség, kevés dolog kell hozzá, egyszerű elkészíteni, de közben meg egy látványos dolgot lehet kihozni belőle. Most végre meg is valósítottam – mégpedig csokis ízben. A tetejére került egy kis „sima” fehér rész is, csak a látvány kedvéért 🙂
Hozzávalók:
5 dl habtejszín
10 dkg étcsoki
2 cs vaníliás cukor
5 g zselatin
Elkészítés:
A tejszínt, a csoki, cukrot addig forraljuk, amíg a csoki el nem olvad.
A zselatint a használati utasítása szerint hozzáadjuk (az enyémet fel kellett forralni, de sokfajtát nem lehet forralni!).
Poharakba töltjük és pár órára hűtőbe rakjuk.
Ha fehér részt is szeretnétek, akkor ugyanezt ismételjétek meg fél adaggal, de csoki nélkül, amit az alsó réteg megszilárdulása után érdemes elkészíteni és rákanalazni.
További poharas édességekért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás:
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/12/csokolades-panna-cotta.html
You must be logged in to post a comment.