Pudinggolyó sütés nélkül
Pudinggolyó sütés nélkül – tök egyszerű édesség, ami a pudingtól meglepően könnyed és krémes lesz.
Elsőre az alapverziót próbáltam, vaníliapuding és némi mazsola került bele, de már látom, hogy legközelebb jobban megcifrázom, ízesített pudinggal és többféle aszalt gyümölccsel is készíthető, naná, hogy ki kell próbálnom! 🙂
Hozzávalók – Pudinggolyó sütés nélkül:
1 csomag vaíliás pudingpor (főzős)
4 dl tej
5 ek cukor
5+3 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)
15-20 dkg darált keksz
Elkészítés – Pudinggolyó sütés nélkül:
3 dl tejet felforralunk.
Közben a maradék 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot.
Ha forr a tej, összekeverjük a pudingporos tejjel, kevergetve várjuk, hogy besűrűsödjön.
Amikor kész a puding, még forrón belekeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket és az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.
Megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hozzákeverünk annyi darált kekszet, hogy formázható masszát kapjunk.
Benedvesített kézzel golyókat készítünk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. Kókuszreszelék helyett használhatunk kakaóport, tortadarát is.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás:
http://hahopihe.receptneked.hu/2015/03/04/pudinggolyo/
1 thought on “Pudinggolyó sütés nélkül”
You must be logged in to post a comment.
Szia! Kiprbáltam, isteni lett, annyi, hogy én fehér csokisnpudingot használtam, és olvasztottam bele fehér csokit is, a végén darált dióba forgattam.