Citromgolyó sütés nélkül

citromgolyo sutes nelkul

 

 

Ahogy eddig láthattátok, nagyon szeretem a sütés nélküli, golyós édességeket, mert egyszerűek, gyorsak és hát, nem csak a kókuszgolyó létezik, van bennük egy csomó lehetőség. A legújabb variáció a citromos ízesítű, ami egy könnyedebb, frissebb sütit eredményez, ez a citromgolyó sütés nélkül. 

 

Hozzávalók – Citromgolyó sütés nélkül:

20 dkg zabpelyhes keksz (én almás zabkekszet használtam)

1 citrom 

2 ek porcukor

1-2 ek mascarpone vagy zsírosabb tejföl

2 ek kókuszreszelék/tortadara/kakaópor

 

Elkészítés – Citromgolyó sütés nélkül:

A kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk.

A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az összes lé.

A kekszmorzsához adjuk a citromhéjat és -levet, a porcukrot és óvatosan adagolva annyi mascarponét (tejfölt), hogy összeálljon formázhatóra.

Kis golyókat csinálunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben (vagy tortadarában, kakaóporban).

Néhány órát várjuk vele, akkor finomabb lesz.

 

 

Próbáld ki ezeket a karamellás-diós golyót, almás-banános golyót és a füstölt sajtos túrógolyót is! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

citromgolyo sutes nelkul

 

Forrás:

http://receptneked.hu/sutes-nelkul/citromos-golyok/