Citromgolyó sütés nélkül
Ahogy eddig láthattátok, nagyon szeretem a sütés nélküli, golyós édességeket, mert egyszerűek, gyorsak és hát, nem csak a kókuszgolyó létezik, van bennük egy csomó lehetőség. A legújabb variáció a citromos ízesítű, ami egy könnyedebb, frissebb sütit eredményez, ez a citromgolyó sütés nélkül.
Hozzávalók – Citromgolyó sütés nélkül:
20 dkg zabpelyhes keksz (én almás zabkekszet használtam)
1 citrom
2 ek porcukor
1-2 ek mascarpone vagy zsírosabb tejföl
2 ek kókuszreszelék/tortadara/kakaópor
Elkészítés – Citromgolyó sütés nélkül:
A kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk.
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az összes lé.
A kekszmorzsához adjuk a citromhéjat és -levet, a porcukrot és óvatosan adagolva annyi mascarponét (tejfölt), hogy összeálljon formázhatóra.
Kis golyókat csinálunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben (vagy tortadarában, kakaóporban).
Néhány órát várjuk vele, akkor finomabb lesz.
Próbáld ki ezeket a karamellás-diós golyót, almás-banános golyót és a füstölt sajtos túrógolyót is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás:
http://receptneked.hu/sutes-nelkul/citromos-golyok/
You must be logged in to post a comment.