Gomba tojásmentes sörtésztában
Én szeretem a rántott dolgokat, de a pacsmagolás, a 3 plusz edény összekoszolása mindig elriaszt tőle. Jobban kedvelem az „egy edényes” megoldásokat 🙂 Most gombát akartam bebundázni, így nekiálltam tojásmentes változatot keresni (a kórházi vérvizsgálat szerint allergiás vagyok a tojásra). Szerencsére találtam is, nagyon jól lehetett a tésztával bánni így is. Nem kertelek, szerintem a tojásos változat azért finomabb, puhább tésztát eredményez, ez nem tud annyira „krémes” lenni, de vegánoknak, allergiásoknak jó alternatíva lehet.
Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
15 dkg búzaliszt
2 ek kukoricaliszt
1 tk só
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2,5 dl sör
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha nagyobbak a gombák, akkor kb 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A többi hozzávalókat összekeverjük. Egy sűrű, de még éppen folyós palacsintatésztaszerű állagot kell elérnünk. Ehhez valószínűleg hozzá kell még adnunk némi vizet is.
A gombákat a tesztába mártogatjuk, enyhén lerázogatjuk a felesleget róla és forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt kisütjük.
Szalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.
Például fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! akcióval hívják fel a figyelmet már 5. éve. A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva rózsaszín tálcákba csomagolják a gombákat és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatják a mellrák elleni munkát.
Forrás:
http://dulmina.blogspot.hu/2010/07/cukkini-es-patiszon-sortesztaban-vegan.html
You must be logged in to post a comment.