Gomba tojásmentes sörtésztában

gomba tojasmentes sortesztaban

 

 

Én szeretem a rántott dolgokat, de a pacsmagolás, a 3 plusz edény összekoszolása mindig elriaszt tőle. Jobban kedvelem az „egy edényes” megoldásokat 🙂 Most gombát akartam bebundázni, így nekiálltam tojásmentes változatot keresni (a kórházi vérvizsgálat szerint allergiás vagyok a tojásra). Szerencsére találtam is, nagyon jól lehetett a tésztával bánni így is. Nem kertelek, szerintem a tojásos változat azért finomabb, puhább tésztát eredményez, ez nem tud annyira „krémes” lenni, de vegánoknak, allergiásoknak jó alternatíva lehet.

 

Hozzávalók:

40 dkg csiperkegomba

15 dkg búzaliszt

2 ek kukoricaliszt

1 tk só

bors ízlés szerint

3 gerezd fokhagyma apróra vágva

2,5 dl sör

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

Ha nagyobbak a gombák, akkor kb 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A többi hozzávalókat összekeverjük. Egy sűrű, de még éppen folyós palacsintatésztaszerű állagot kell elérnünk. Ehhez valószínűleg hozzá kell még adnunk némi vizet is.

A gombákat a tesztába mártogatjuk, enyhén lerázogatjuk a felesleget róla és forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt kisütjük.

Szalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.

Például fokhagymás tejföllel tálaljuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gomba tojasmentes sortesztaban

A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! akcióval hívják fel a figyelmet már 5. éve. A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva rózsaszín tálcákba csomagolják a gombákat és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatják a mellrák elleni munkát. 

gomba tojasmentes sortesztaban

 

Forrás:

http://dulmina.blogspot.hu/2010/07/cukkini-es-patiszon-sortesztaban-vegan.html